Last news in Fakti

8 Април, 2016 08:27 2 083 4

Бивш надзирател в „Аушвиц“ почина седмица преди процеса

  • аушвиц-
  • надзирател-
  • почина-
  • германия-
  • ернст тремел-
  • процес-
  • ханау

Процесът трябваше да стартира през следващата седмица в град Ханау

Бивш надзирател в „Аушвиц“ почина седмица преди процеса - 1
Снимка: Wikipedia

Бивш надзирател в концлагера „Аушвиц“ почина седмица преди процеса срещу него в Германия, съобщи Би Би Си.

93-годишният Ернст Тремел е работил в „Аушвиц“ между ноември 1942 и юни 1943 година. Надзирателят бе обвинен в съучастие в общо 1075 убийства през този период.

Процесът трябваше да стартира през следващата седмица в град Ханау, където се очакваше показания да дадат оцелели от лагера на смъртта.

По време на Втората световна война нацистите са убили близо 1.1 милион души в концентрационния лагер „Аушвиц“, повечето от които евреи.

Факти.бг припомня, че през месец декември миналата година германски политик бе признат за виновен по обвинения за насаждане на омраза и получи 6-месечна условна присъда заради татуировка.

Марсел Цех – член на крайнодясната Националдемократическа партия и общински съветник в Барним – бе осъден условно, защото си татуира концентрационния лагер „Аушвиц“ на кръста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AHAW

    1 0 Отговор
    A имало ли е изобщо холокост, или това е огромната измама на века и рекета на евреите - четете

    https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/06/01/%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE/

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "AHAW":

    Ако е така, защо и до сега търсят да накажат есесовци? След още 70 години ще излезе статия, че е нямало втора световна война, или че руснаците са нападнали германците. Не виждаш ли, че и нашата история променят?
  • 3 антисемит

    0 0 Отговор
    Лека му пръс на човека.Няма вече такива люде и няма да има и затова Европа отива на кино.След 20-тина години Европа ще е като ориента-ще се чува само воя на имама и минарета на секъде.
    Трябва идеята за третия райх да бъде възродена и Германия да изкупи греха на огромната грешка от "поканата" към хлебарките.
    А чифутите да го д...т-сега един Човек по-малко ще им плаща-хахах
  • 4 Айше Аврамова

    0 0 Отговор
    Поредното позорно еврейско дело . Човека е работил там , за нищо няма вина , ако изобщо там се е извършвало нещо антихуманно .
    Измисленият от евреите геноцид е нищо в сравнение което те правят днес в света . С финансовите и военни кризи които създават по света са отговорни за милиони загинали и потенциално неродени човешки същества .
    Абе недоумявам как така в тези лагери е имало само евреи, цигани и тежки психо-изверзи . Ми тва са само хубави хора , прикрепят се някъде и ръфат, смучат, пият и разяждат .
Новини по държави: