Last news in Fakti

18 Януари, 2016 19:59 2 149 10

95-годишен германец на съд заради „Аушвиц“

  • аушвиц-
  • германец-
  • съд-
  • хуберт зафке-
  • убийства-
  • концлагер

Нацистите са убили близо 1.1 милион души в концентрационния лагер Аушвиц

95-годишен германец на съд заради „Аушвиц“ - 1
Снимка: Wikipedia

95-годишен бивш есесовец ще бъде изправен пред съда, съобщи Би Би Си. В Германия той е обвиняем за съучастие в масови убийства в концлагера „Аушвиц“.

Хуберт Зафке е бил санитар на СС по време на Втората световна война. В обвинителния акт срещу него се казва, че е бил съучастник в отнемането на 3681 човешки живота.

Нацистите са убили близо 1.1 милион души в концентрационния лагер „Аушвиц“, повечето от които евреи.

Зафке е служил в лагера между октомври 1943 и януари 1944 година. Според прокурорите германецът е бил наясно с дейността на лагера и масовите убийства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    1 0 Отговор
    Абе аман от разни еврейски мишочета и "еврогейски" ценности, които унищожиха белия свят! Много скоро на такива дядовци ще им бъдат връчвани ордени посмъртно,а биографиите им ще бъдат пример за новите защитници на бялата раса. СВЕТЪТ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТЯХ...СПЕШНО!!!
  • 2 минчо

    0 0 Отговор
    то требе тук в българия да съдят поне тук са по млади ...........ще напълнят затворите с партиини членове
  • 3 ИРАКЛИ

    1 0 Отговор
    САНИТАР,който отбива военна служба!....войника е изпълнявал заповеди на командирите.Този форум е блъф на БИ БИ СИ,ако наистина е на тази медия!...............Трябва да се извърши основен ремонт и модернизация на АУШВИЦ,ДАКХАУ,това са, на технически език, заснети постройки и не трябва да се оформят документи за застрояване!......новата война чука на вратата!
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Праведен ще да е бил , щом Господ му дава 100 години живот на този есесовец. Нищо от това, което л..няните германски гейпрокурорчета твърдят не е истина. Трудов лагер е Аушвиц. Газови камери не са намерени. Факт.
  • 5 НикиД

    1 0 Отговор
    срамна история!!! да съдят някакъв 95 годишен старец, който си е изпълнявал навремето съвестно задълженията. и всичко това, за да се подмажат на евреите и американците. съвременните германци са пълен б...к, нямат нищо общо с онези горди и смели войни познати ни от чернобелите ленти.
  • 6 гого

    1 0 Отговор
    евалаааа,поклон пред този човек,паметник му вдигнете тъпи геиско-евреиски помиии....евала деде,още 95 години да живееш....
  • 7 бай Коста

    1 0 Отговор
    еееех ,добър човек е бил чичкото с мустачките ,ама не го разбраха народите и не го оставиха да си свърши работата докрай
  • 8 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТОЙ ЗА МЕДАЛ
    ТЕ ЩЕ ГО СЪДЯТ
  • 9 Лорд Дерек

    0 0 Отговор
    Не знам дали е бил добър Хитлер, но я вижте къде е сега Германия а къде сме ние!
  • 10 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Отдавна доказаха че е невъзможно да се убият толкова хора за такъв период от време и то в един лагер, по описаните методи, горене и т.н. Пещите са единични за един труп, който изгаря за не по-малко от 20 часа, отделно няма как да са копаели трапове и да са ги хвърляли вътре горейки ги, защото на дъното на трапа няма приток на кислород, тоест няма как да гори огъня. А относно Циклон-Б до ден днешен се използва в кучкарниците за ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ, по тая логика, не трябва да има живо куче, щото дозата е почти идентична, а аз се съмнявам кучето да държи повече от човек, след като е по-малък организъм от зрял мъж или жена!
Новини по държави: