Last news in Fakti

11 Април, 2016 18:57 1 340 2

Атентати разтърсиха Афганистан

  • атентати-
  • разтърсиха-
  • афганистан

12 военни загинаха в самоубийствена атака

Атентати разтърсиха Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

Терористични атаки убиха 14 души в Афганистан, съобщи „Ройтерс“.

12 военни загинаха след самоубийствен атентат в провинцията Нангахар. Тогава моторист, с прикрепени към мотора му експлозиви, се вряза в автобус, превозващ военни край град Джелалабад. Ранени са още 38 души.

Военните са били новобранци, които са пътували за обучение в Кабул. Отговорността за атентата бе поета от местните талибани.

По-рано експлозия засегна автобус, превозващ служители от министерство на образованието в източната част на Кабул. В атентата загинаха двама души, а ранени бяха още 7.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 2 Отговор
    Никакъв атентат няма, ами взрива е станал в резултат от това, че афганистанската икономика се върти на пълни обороти и просто за малко не е издържала на темпото - поизспуснали са парата малко.

    Ако не ми вярвате, питайте хибрида десо-стоян да ви обясни за Афганистан - новия азиатски икономически тигър! Или пък, като срещнете на улицата някой афганистанец, питайте го защо бяга от там - всички дето бягат са мързеливи и не им са работи, та бягат за да скатават!

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Хахаха, Деса в спор с мен твърдеше, че Афганистан е настигнал Китай по икономическо развитие. Явно от това ще да е. Нали там краварите победиха и вече няма талибани.
Новини по държави: