Last news in Fakti

24 Април, 2016 10:58 1 252 4

САЩ е тласнал Северна Корея към ядрените опити

  • северна корея-
  • кндр-
  • ядрени опити-
  • балистични ракети-
  • сащ

Северна Корея ще прекрати ядрените изпитания, ако САЩ спрат военните учения с Южна Корея

САЩ е тласнал Северна Корея към ядрените опити - 1
Снимка АП/БТА

Северна Корея заяви, че ще прекрати ядрените си тестове, ако САЩ спрат съвместните военни учения с Южна Корея, съобщава АП.

Външният министър на КНДР Ри Су-Йонг заяви още, че страната му няма да се изплаши от международни санкции.

По-рано, Ри Су-Йонг защити правото на страната си да има ядрено оръжие и заяви, че САЩ е подтикнал Северна Корея да разработи подобни оръжия като акт на самозащита.

Междувременно Пхенян заяви, че подводното изпитание на балистична ракета, което се проведе в събота под надзора на Ким Чен-ун, е било "голям успех". Комунистическата държава гордо обяви, че това дава на страната „още едно средство за мощен ядрен удар“.

"Тестът напълно потвърди и подсили надеждността на системата за подводно изстрелване на балистични ракети и перфектно изпълни всички технически изисквания за провеждане на ... подводна атака", съобщи севернокорейската информационна агенция KCNA.

Северна Корея има забрана да извършва ядрени тестове и дейности, които използват технологии за балистични ракети заради санкциите на ООН, въведени през 2006 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 2 Отговор
    Естествено,че САЩ стоят зад всеки конфликт на планетата,те са тия които насъскват държавите една срещу друга,те са тия,които правят конфликтите и после ограбват и двете скарани държави.Те първо им дават подкупи ,оръжие и обещания,които после излизат през носа на населението на участниците в конфликта ,те са тия които правят превратите в държавите които не се съгласяват да играят по тяхната свирка,те са тия които се правят,че съблюдават за ,,реда"по света,който винаги ТЕ го нарушават.Та питам се до кога ГОСПОД ще ги държи на земята тия разбойници???
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Прави са корейците,но след като в момента и Президента,и заместник-Президента са едновременно в САЩ ,на България също не й е "чист косъма" и дефакто ние също ги подтикаме ...според силиците си!

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Някои коне в резултат на тревата, не правят разлика между реален и виртуален свят.
  • 4 БУК

    0 2 Отговор
    Кон щом говори, не му е чиста работата. Откъде ли пасе тревата. Пак някоя мутренска баба.
Новини по държави: