6 Май, 2016 20:25 1 300 2

Нова престрелка от обвинения за Нагорни Карабах

  • нагорни карабах-
  • престрелка-
  • обвиения

Армения и Азербайджан се обвиняват в нарушаване на примирието

Нова престрелка от обвинения за Нагорни Карабах - 1
Снимка: БТА/AP

Азербайджан и Армения отново размениха взаимни обвинения за нарушаването на мира в Нагорни Карабах, съобщи ТАСС.

От арменското министерство на отбраната съобщиха, че азербайджанската армия е обстрелвала североизточната част на държавната граница на Армения. От там твърдят, че при атаките военните са използвали огнестрелно оръжие и  82-мм. миномети и гранатомети.

В същото време от Азербайджан заявиха, че през последния ден арменските въоръжени сили са нарушили примирието 112 пъти. Твърди се, че са били използвани тежки картечници и 60-милиметрови минохвъргачки.

„В съответствие с оперативната обстановка въоръжените сили на Азербайджан са нанесли 117 удара по позициите на противника“, се казва в изявлението.

Конфликтът в Нагорни Карабах се изостри на 2-ри април, след което последваха няколко дни на сражения. На 5-ти април бе постигнато споразумение за примирие. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    МРЪСНИ МЮСЛЕТА
  • 2 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    МРЪСНИ МЮСЛЕТА