Last news in Fakti

12 Май, 2016 12:55 3 541 33

Русия може да пробие противоракетния щит на САЩ

  • русия-
  • противоракетния щит-
  • сащ-
  • нато

Днес активират системата за ПРО в Румъния

Русия ще засили отбранителните си способности в отговор на разполагането на щита за противоракетна отбрана на САЩ в Румъния и Полша. Това бе заявено от ръководителя на комитета по отбраната в руския парламент Владимир Комоевдов, цитиран от „Интерфакс“.

„За нас това е пряка заплаха. Тя се намира точно на огневата линия. Не на 100, а на 200 и 300 000 процента това е насочено срещу нас. Не става въпрос за Иран, а за ядрения потенциал на Русия.

Смятам, че ние можем да преодолеем тази противоракетна система. Трябва постепенно да укрепим отбранителната си система. Ще затворим арктическия район и там ще поставим наши радарни системи и системи за прехващане“, заяви Комоедов.

Днес в румънската база „Девеселу“ се провежда церемония по активирането на противоракетния щит. Русия вече на няколко пъти изрази възражения срещу неговото въвеждане. От САЩ твърдят, че той е поставен като превенция срещу ракетни атаки от Иран.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    4 0 Отговор
    Те в Иран много ракети имат, а Полша и Румъния са им най-големите врагове :)
    Ясно е за какво иде реч - меренето на пишки продължава, вместо да си ползват парите за нещо полезно.
  • 2 по темата

    2 2 Отговор
    За Русия, противоракетния щит на сащ е като картонена обвивка.
  • 3 onq s konq

    2 3 Отговор
    Простите руснаци хем казват че могат да пробият щита,хем "настръхват"?!И защо наричат щита "заплаха",СЛЕД КАТО Е ЩИТ-Т.Е. ЗА ОТБРАНА?А защо трябва да го пробиват?!!ЗНАЧИ ЯВНО ИМАТ ИМПЕРСКИ ЗАВОЕВАТЕЛНИ НАМЕРЕНИЯ!А в случая янките не лъжат-той е конструиран за евентуална заплаха от Иран,но си е УНИВЕРСАЛЕН ЗА ВСЯКАКВИ НАГЛИ НАПАДАТЕЛИ.Всъщност заглавието трябва трябва да се разбира "В МОМЕНТА НИЕ РУСНАЦИТЕ СМЕ БЕЗСИЛНИ СРЕЩУ ПОДОБНА СУПЕРТЕХНОЛОГИЯ,НО ПОСТЕПЕННО,НЯКОЙ ДЕН...МОЖЕ И ДА МОЖЕМ ДА ГО ПРОБИЕМ.Остава само американците да спаат да се развиват,но за по-сигурно да се върнат с десетина години назад:)

    Коментиран от #5

  • 4 Сибир

    2 3 Отговор
    Най неприятната изненада ще дойде от "съюзнически" Китай не от запада. Глинения колос се пропуква.
  • 5 Ь 7777

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Смехоране--тъпи са ти въпросите--този"щит" не е отбранителен--състои се от ракети които са нападателни--виж им спецификата в нета--но това не се споменава...Другото което е,че руснаците пищят,защото знаят,че почне ли се патаклама(НЕДАЙ БОГ) се унищожава цялото човечество-заедно с тях---та затова пищят русите...Защото евентуален конфликт-предизвикан от този"щит" ще е началото на края на света--ама тролското ти мозъче не го осъзнава това...А за имперските амбиции не ми говори--всички знаят кой има над 800 ВОЕННИ бази по света--тези НПО партенки вече не вървят..Рупай си тревата-или си я пуши и не се изказвай като пубер тук.

    Коментиран от #6, #16

  • 6 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ь 7777":

    Аааа...Сега вече те разбрах-руснаците пищят и настръхват ЗАЩОТО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО,ЗА РАЗЛИКА ОТ ЛОШИЯ БЕЗОТГОВОРЕН ЗАПАД?!Е тва е уникално:БЕДНИЯТ И ГЛАДЕН РУСНАК СЕ Е ЗАГРИЖИЛ ЗА ЖИВОТА НА БОГАТИЯ ЗАПАДНЯК,че няма да може да си харчи парите ако и двамата умрат!:)И за инфо-не приемам съвети "да си хрупам или да си пуша тревата" от циментиран русофил с дървена арматура,представящ се за ЖЕЛЕЗОБЕТОНЕН!...Отделно дето се е нальоскал с водка-менте по обедно време:)

    Коментиран от #7, #15, #18

  • 7 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Хей па си Ми умничко бре.Направо пращиш от мозък.
    Добре че си ти и още няколко смешници та Ми оправяте настроението за цял ден.
  • 8 Войн

    2 2 Отговор
    Отново нагли лъжи от руските толове! Съоръжението ("Aegis Ashore") е чисто отбранително и спецификациите му са достъпни в интернет. С тия плоски лъжи може да лъжете само пенсионерите по селата. С конкурс по тъпота ли ви избират?

    Коментиран от #14

  • 9 раптор

    0 3 Отговор
    САМО Ю ЕС ЕЙ! USA FOREVER! ДОЛУ РАШЪ, МАША.
  • 10 стратокастър

    2 2 Отговор
    Комоедов ,вие можете да преодолеете този противоракетен щит но колко пари ще струва това и колко гладни гърла ще струва това!

    Хората се изморяват да слушат глупости и хладилника не се пълни от телевизора! Може би ще откриете отново" топлата вода " когато разберете че пушки не се ядът!

    Коментиран от #11

  • 11 СОРИ

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "стратокастър":

    Глада в Русия беше впрез време на Гражданската война преди 100години Много сте закъснели с тази констатация.В Русия ЦИГАНИТЕ ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ ОТ БЪЛГАИТЕ В БЪЛГАРИЯ .Там рядко ще намерите лошо облечена циганка и то под 100кг. Това от глад ли е .
  • 12 фики

    2 2 Отговор
    В русия 60% от хората нямат канализация, ползват външни тоалетни и си мечтят за нормален западен начин на живот.А знаеш ли че заплатата в русия в момента е по малко от българската? Този бисер с руските цигани ще си го запиша! Много е добър.

    Коментиран от #13, #19

  • 13 ШИБАНИ КАПИТАЛИСТИ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "фики":

    ЗНАЕШ ЛИ ПО ВАЖНОТО ? НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА . НЕ ИСКАТ Ш...НАТА ДЕМОКРАЦИЯ И МНОГО СА СИ ДОБРЕ НА ХЛЯБ И ВОДКА И МОГАТ ДА ПИКАЯТ В ШИРОКАТА СТЕП БЕЗ ДА СИ ПРЕЧАТ.ВИЙ ИМ ИСКАТЕ СВОБОДАТА АМА ТЕ НЕ СИ Я ДАВАТ....??"!:'
  • 14 БУМ БАМ

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Войн":

    ЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ ВСЯКА МИШКА КАТ ТЕБЕ ИМА ДОСТЪП ДО ТЕЗИ ДАННИ ?!;'...Я ДА ВИДИМ ОТГОВОРЪТ....
  • 15 ь 7777

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Еми правилно си разбрал,защото руснаците за разлика от САЩ знаят какво е война на собствена територия и в съседни държави.А както виждаме какви простотии прави САЩ и НАТО по света--е нормално поне някой да преценява ситуацията адекватно..Да ти напомня че за по-малко от 70 години,САЩ са провоцирали над 90 войни и преврати в над 60 държави по свуета---=-Та агресора е ясен на цял свят-само конете не го виждат...А що се отнася до беднят руснак-само за 2015 г-при санкции--рашаните са купили имоти по-цял свят за 88 милиарда долара..!!!,,,.А за туризъм зад граница са изхарчили 52 милиарда долара...схващаш ли конче....и не ми говори че това са само олигарси--щото олигарсите не купуват имоти за по 100 бона зелено.--..Този коментар се отнася и до 12--фики .........
  • 16 Сорос

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ь 7777":

    Той коня си задава постояно тъпички въпроси.Ние сме му свикнали тук.
  • 17 Чукча

    0 3 Отговор
    Росенчо,пак си гроги,какви са тези 300000 процента дето си ги цвъкнал.Не ти ли омръзна да ни заливаш с помия.
  • 18 Чукча

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ти знаеш ли колко е външния дълг на краварите,ще те улесня да не ровиш в нета-наближава 20 трилиона техни кухи долари.Най-лесният начин да не ги върнеш,като обърнеш света и не остане нито един кредитор.Точно това правят те,освобождават се от кредиторите си.
  • 19 СОРИ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "фики":

    Бисера не самоси го запиши ами отиди и провери ...а пък аз ще си запиша ,,бисера '' за малките Руски заплати ..особенно ,,Московските Бедните руснци откъде намират пари да почиват в Чужбина ито като,, Богати руски Туристи"Турция взе да закъсва икономическаи от тяхната липса ...Наново закъсняла констатация..Моля не ни поднасяйте данни За Русия ,,СИЗТЕКАЛ СРОК НА ГОДНОСТ ...ЩОТО ЩЕ ВМИРИШЕТЕ САЙТА...
  • 20 USAIZRAEL

    2 2 Отговор
    Ами то кончето пак ще върши работа, дори и на война, ще храни войниците с луканки. Даже е хубаво сега да се блъска с наркотици и да яде коноп, че да са по-смели и силни бойците та да не знаят какво ги чака.
    Няма значение кой коя страна защитава и коя система е по-хубава. При една война всички ще са еднакво губещи, защото сте само машата или пешките в цялата тази игра.
    И по-скоро направете нещо за България, а не да хвалите или плюете Русия и САЩ. Те ще се оправят.
  • 21 раптор

    2 2 Отговор
    Какво са се загирижили как ще преодоляваме щита? Със страст сила и прогрес! Глад в Русия няма как да има, тъй като по официални статистики е една от най-охранените държави! Доста по яшна от гладна България с нейната най-красива и най-плодородна природа! ;) Не тр да вървим към война, но бая ни се мятате за неща които пряко не ви засягат!
  • 22 tost

    2 2 Отговор
    Според мен Оня си е пасъл Коня в маковите полета на Анадола. :) Нищо чудно да пише от там ;),а иначе в момента в който рашъните успеят да направят „стелт“ ракети,„чадъра“ на САЩ ще служи само за украшение.

    Коментиран от #23

  • 23 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "tost":

    Тост,Гост или както там се именуваш...Т...к си правя с вас-НЕ РАЗБИРАТЕ.Говоря ви сериозно-ПАК НЕ РАЗБИРАТЕ.И тогава вече ви идва грандиозната идея в русофилски тикви ДА МЕ ОБЯВИТЕ ЗА НАРКОЗАВИСИМ?!Затова приемете думите на ББ по ваш адрес че сте "некачествен матриал" като комплимент,защо нещата ви са далеч по-трагични.

    Коментиран от #24, #27, #28

  • 24 раптор

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Тоя пък... безработния реститут с баварец ще ни поучава! Лягай под колата и чини там! Бориш единствено щото иначе целия ти мироглед ще излезе мироглед на психопат! Сам си се набутал да се пънеш някъде където смисъл няма, а работа още повече! В любовта на хората логика няма, няма и меркантилност... Под бавареца и тва е за тебе!

    Коментиран от #26

  • 25 Гост

    2 2 Отговор
    Тези американци все за отбрана говорят и все по близо до границите на Русия се навират, а щитът щял да ги пази от ирански ракети, доколко имам познания по за световния глобус тези ирански ракети ще трябва да променят маршрута си поне 2 пъти, че да минат над Румъния. Иначе ако се окаже, че руснаците могат да преодолеят този така наречен щит това ще е вече върхът на непрофесиализма им. Срамота
  • 26 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "раптор":

    "РУСКА реч омайна сладка,реч на мама и на татко"...:)Каквото и да кажеш за мен си е дестилирана лъжа,но ако заявиш официално че си правнучето на Разпутин от "нерегламентирана връзка" с ЧУККИНЯ/женска чукча/- ще повярвам немедлено!

    Коментиран от #29, #33

  • 27 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Az понеже съм върл комунист и съм от село,отидох да живея и работя на Запад ,тъй като врага се превзема най лесно отвътре (може би знаеш как е превзета Троя - естествено с Кон - троянски ;).По този начин вече над 2 000 000 българи разпространяваме социалистическите идеи ,които не са чужди на западняците .Ето така ,Кончо Вихрогончо ние комунистите ще гътнем Запада ,обаче ти не казвай на никого :)))))))))))))
  • 28 тъп

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    Що та е срам че си наркозависим, че така си още по-готин!
  • 29 тъп

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Всички болести се борят с наркотиците, не се бой гълтай си лекарствата. Не ги слушай тези какви ти ги говорят. Ти си много готин да знаеш, не може и мама да не ти го е казвала. Кефиш ма как ги бъзикаш тези балъци, а те не могат да се усетят. Удряй им тъпите русофилски кофи, те са кухи и не ги боли. Кога ще ставаш президент?
  • 30 hellmaker

    2 1 Отговор
    Нахъсани сте всички ,като псета.. А всъщност и двете страни са...Кервана си върви,а вие си лайте ,колкото искате. Щатите са ясни ,че са империалисти и се навират навсякъде, ама и русначетата не са много стока.. Освен военна техника и жени друго свясно нямат. Добре,че горе-долу се балансират взаимно откъм ядрен потенциал. Да ни пази Господ всички!!

    Коментиран от #31, #32

  • 31 БУК

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "hellmaker":

    Така е! Ама няма да ти обърнат внимание, защото всеки се е самовглъбил в неговото!
  • 32 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "hellmaker":

    И друго свясно имат братята.Руската Мафия забравяш УАЗ-а УРАЛ-а също забравяш и легендарните Камаз и Лада Нива къде остави а Водка-та?
  • 33 НРБ

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "onq s konq":

    Привет, " Буриданов" приятелю,
    В унисон със споделеното от Вас по темата, нали знаете, че опашки имат и конят и магарето и мулето.
    Вие, ясно сте се позиционирали в това дърво на еволюцията, с по нещо от тук, от там и накрая "тюрлюгювеч" .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания