Last news in Fakti

20 Май, 2016 19:45 2 414 0

Най-големите тримарани в света отплаваха към ОАЕ

  • тримаран-
  • яхта-
  • латвия-
  • обединени арабски емирства

Яхтите са дело на латвийската компания Latitude Yachts

Две 53 метрови супер яхти тип тримаран бяха пуснати по вода от латвийската корабостроителница Latitude Yachts. Това са най-големите тримарани (плавателни съдове с три паралелни корпуса свързани неподвижно в горната си част – бел.ред.), правени някога.

Те бяха изключителна сензация в Рига миналата седмица, а сега ще бъдат доставени на новите си собственици в Обединените арабски емирства по море.

Плавателните съдове, които много приличат на космически кораби са били проектирани от световноизвестния проектант Жан-Жак Кост.

Собствениците на латвийската корабостроителница заявиха, че проектът е бил изключително предизвикателство за тях, но въпреки това са поели риска да вдъхнат живот на двата тримарана.

Яхтите са комбинация от фибростъкло и въглеродни влакна и са били строени в продължение на почти 30 месеца.

Мъдро проектирани като тримарани, яхтите ще могат да развиват максимална скорост от 28 възела, благодарение на двата двигателя с по 2600 конски сили.

От корабостроителницата съобщиха, че очакват поръчка за още две яхти с подобни размери, които също ще бъдат собственост на клиенти от Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: