25 Май, 2016 11:02 1 231 0

Около 2000 имигранти са изселени от Идомени

  • гърция-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • идомени-
  • изселване

Не се налага намеса на полицията при изселването на бежанците

Повече от 2000 мигранти са били преместени от лагера Идомени на гръцко-македонската граница през първия ден и началото на втория ден от операцията по изселване в най-големия нелегален бежански лагер в страната, съобщи Ройтерс.

Те са били транспортирани с 42 автобуса, повечето от тях със семейства с деца, към най-близките бежански центрове край Солун и Лайкадикия, където са създадени необходимите условия за живот.

В сряда властите продължиха с изселването в 6 часа сутринта. Въпреки че бежанците напускат лагера доброволно, изключителните мерки за сигурност и засиленото полицейско присъствие са на лице.

Властите смятат да разчистят изцяло района на Идомени в рамките на 10 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: