Last news in Fakti

7 Юни, 2016 08:37 1 084 1

Отрекоха смартфон подслушването

  • facebook-
  • подслушване-
  • опровержение

Най-голямата социална мрежа – Facebook, опроверга обвинението, че уж е подслушала своите потребители чрез микрофона на телефона, за да може да им „предложи” по-подходящата реклама. От пресцентъра на компанията заявиха, че социалната мрежа „не използва микрофона на вашия телефон, за да влияе върху рекламата, която излиза на стената ви или да променя това, което виждате на нея”.

От Facebook обясняват, че съдържанието на стената зависи изключително от интересите на хората и друга информация, посочена в профилите им. По този начин компанията реагира на думите на професора по масови комуникации от Университета в Южна Флорида Кели Бърнс, заподозряла социалната мрежа в подслушване. Миналата седмица Бърнс заяви пред британското издание The Independent, че Facebook подслушва разговорите на потребители си, но не предостави никакви доказателства за това.

От социалната мрежа уточниха, че приложението разрешава достъп до микрофона и записва звук само при използването на функцията, непосредствено свързана с аудито.

Все пак тези, които се съмняват могат ръчно да премахнат настройката за микрофон. При операционна система iOS е необходимо да се отиде на Settings, Confidentiality и при Microphone и при Facebook да се отметне „изключено”. При ползвателите на смартфони с операционна система Android е необходимо да се отиде на Privacy and security, на се намерят настройките за микрофона и да се изключи за приложението на Facebook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    2 0 Отговор
    Aeee, реклами, то ако е само заради рекламите...............