Last news in Fakti

15 Юни, 2016 21:24 2 134 2

Огнено приземяване на Falcon 9

  • falcon 9-
  • приземяване-
  • spacex

Ракетата носител успя да изведе два сателита в орбита

Огнено приземяване на Falcon 9 - 1
Снимка: БТА/AP

Ракетата – носител Falcon 9 се приземи тежко на подвижна платформа в Атлантическия океан, съобщи The Verge.

Това беше съобщено от представители на SpaceX по време на онлайн излъчване на изстрелването от космодрума в Кейп Канаверал. Въпреки проваленото приземяване обаче, изследователите са получили ценни данни по проекта.

Приземяването на Falcon 9 причини сериозно разтърсване на платформата. Кадрите от излъчването прекъснаха след появата на пламъци.


Все пак ракетата – носител успя да изведе в орбита два комуникационни спътника - Eutelsat 117 West B и ABS 2A.

По-рано от SpaceX проведоха три успешни опита на приземяване на ракета носител. От компанията вярват, че повторното използване на ракети - носители за в бъдеще значително ще намали разходите по комерсиалните полети в космоса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от стара коза яре

    2 0 Отговор
    в последният момент са получили разрешение за паркиране, нали нашият беше в кома допреди малко :)
  • 2 Да бе да

    0 0 Отговор
    Абе тя се разбила, обаче какви чудеса е направила преди това - успяла е да излети... У краварите лабаво нема, ей! Освен това пък и за в бъдеще.... ит.н. и т.н. Радвайте се българи, добре,че го има ФАЩ, той ще спаси света!:)