Last news in Fakti

15 Юни, 2016 21:41 1 455 2

Великобритания може да разклати ЕС

  • великобритания-
  • brexit-
  • ес

Франк Валтер - Щайнмайер призова британците да подкрепят оставането на страната в Съюза

Великобритания може да разклати ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Британският вот за излизане от ЕС може да разклати блока, като са нужни съвместни усилия за осигуряване на стабилност. Това беше заявено от германския външен министър Франк Валтер – Щайнмайер, цитиран от „Ройтерс“.

Той говори на съвместна пресконференция с френския външен министър Жан – Марк Еро. На събитието и двамата заявиха, че се надяват британците да останат в ЕС по време на референдума, назначен за 23-ти юни.

„Това ще правилното решение. Вот, подкрепящ евентуален Brexit, ще разклати ЕС. Това ще изисква съвместни усилия, за да се гарантира, че Съюзът се държи заедно и че десетилетията на интеграция няма да завършат с дезинтеграция. Не можем да се върнем към времената на национализъм, изправящ държавите една срещу друга“, заяви Щайнмайер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Стига сте плашили хората! Брюкселските чиновници е нормално да агитират за оставане. Ако гласуват за излизане, значи не са си свършили работата.
    Ако излязат, сътресения задължително ще има. Ама то е като развод. Не можеш 20 години да плашиш с него. Или излизаш, или мирясваш.
  • 2 аут

    1 0 Отговор
    То по-голямо разсипване на Европа от това което направи Меркел едва ли има, че сега и от някакви англета ли да се плашат хората?? Ами да се махат то и без това освен да обслужват, прокарват и налагатамерикански интереси друго правят ли !? Искат само права да имат, така че прав им път, плъховте напускат потъващия кораб.
Новини по държави: