Last news in Fakti

17 Юни, 2016 21:50 1 351 2

Отмениха гей парада в Истанбул

  • отмениха-
  • гей парад-
  • истанбул

Мярката е взета заради съображения за сигурност

Властите в Турция отмениха гей парада в Истанбул, заради съображения за сигурност, съобщи ABC.

В специално съобщение се казва, че парадът, който трябваше да се проведе на площад „Таксим“, няма да бъде позволен, заради „опасения за сигурността на гражданите и участниците в събитието“. Шествието трябваше да се проведе на 19-ти юни, а на 26-ти юни се планираше голям „прайд парад“.

Ислямисти и националистични групи вече заплашиха, че ще също ще проведат демонстрация, за да спрат парада. От турското гей общество обвиниха властите, че „предпочитат да ограничат свободите на хората, от колкото да осигурят тяхната сигурност.

През миналата година „прайд парада“ в Турция се беше отменен, а група хора, които все пак се опитаха да го проведат, бяха атакувани с водни оръдия от турската полиция.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЙКЕ

    2 0 Отговор
    При тях на парад, а при нас в парламента..
  • 2 kcaniba

    1 1 Отговор
    ЩО така комши, мн недемократичноу тва значи!!!
    Цялата потурня да се надигне и да обвини Путин в хибридна война!!!!
Новини по държави: