Last news in Fakti

19 Юни, 2016 12:24 947 2

Нойе Цюрихе Цайтунг: Кристалина Геогриева строи мостове между Източна и Западна Европа

  • кристалина георгиева-
  • строи-
  • мостове
Нойе Цюрихе Цайтунг: Кристалина Геогриева строи мостове между Източна и Западна Европа - 1

“На Изток тя призовава за разбиране спрямо старите страни членки на ЕС: „Те ни казват: Нуждаем се от вашата помощ. Къде сте?“ На Запад тя предупреждава, че историческият опит на Източна Европа не трябва да бъде подценяван: „Ние не сме се сблъсквали с етническо разнообразие. Зад желязната завеса не можехме да видим света и светът не идваше при нас.” Това пише едно от най-престижните немскоезични издания, Нойе Цюрихе Цайтунг, в портрет на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Така “тя работи за преодоляване на пропастта, задълбочила се след финансовата криза, между източните и западните части на Европа” и “изгражда мостове,” се казва още в публикацията.

Авторът Никлаус Нушплигер допълва, че Кристалина Геогриева играе ключова роля в това да се намерят допълнителни средства в европейския бюджет, за да се финансират политиките за справяне в бежанската криза.

Европейската комисия увеличава средствата, насочени в тази посока за 2015 и 2016 г., от 4.5 на над 10 милиарда евро.

Изданието определя Кристалина Геогриева като енергична и решителна жена, която работи за гъвкав и ефективен Европейски съюз, без излишна бюрокрация.

“В бъдеще ЕС трябва по-скоро да определя само целите вместо да чертае точния процес за тяхното постигане,” казва Кристалина Георгиева в разговор с автора на материала.

Изданието говори и за почитта, която българският еврокомисар отдава на българските традиции и култове.

“Тя е гражданин на света и на Европа, но остава силно привързана към корените си,” казва Нойе Цюрихер Цайтунг. И припомня, че всяка година Кристалина Георгиева “облича народна носия и организира българско хоро на „Гран плас“, централния площад в Брюксел.

Нойе Цюрихе Цайтунг: Кристалина Геогриева строи мостове между Източна и Западна Европа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    1 0 Отговор
    Ще да е голяма работа Георгиева, щом я канят на годишната среща на Билденбергите :)
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Навсякъде я приемат , непрекъснато моли и събира пари за бежанците където и да отиде , ... , но парите , за бежанците ги няма ?