Last news in Fakti

21 Юни, 2016 21:05 1 333 0

Как се разпадна „двойката Меркози“

  • ангела меркел-
  • никола саркози-
  • меркози-
  • двойка-
  • разпадане-
  • ес

Разривът между френските десни и немските консерватори се задълбочи

Как се разпадна „двойката Меркози“ - 1
Снимка: БТА/ AP

„Обедите на Никола Саркози имат сладкия привкус на елисейските години. Във вторник 21 юни, шест дена след обяда с руския президент Владимир Путин, бившият държавен глава ще обядва с германския канцлер Ангела Меркел“, пише френският вестник „Монд“.

„Тази среща, която обкръжението на бившия президент обяви преди няколко седмици, бе описана с патос на брифинг в понеделник, 20 юни“, се казва в коментара на вестник „Монд“. Но от другата страна на Рейн обкръжението на Меркел е доста сдържано за тази среща. Този обяд даже не бе сложен в съобщението за дневния ред на канцлера от Християндемократическия съюз. „Даже и ако бившият държавен глава култивира спомени за тях, отношенията в „двойката Меркози“ постоянно отслабват, се казва в коментара. „Един загуби властта, а другата няма намерение да нарани Франсоа Оланд с отчет за това, „че френско-германският мотор“ на Европа в случай на напускане на Великобритания от ЕС ще бъде силно претоварен в близките месеци“, коментира „Монд“. Допълнително към това логично раздалечаване се задълбочи разривът между френските десни и немските консерватори по ключови въпроси, в частност по бежанската криза. Саркози не разбра политиката на гостоприемство, която провеждаше германският канцлер през септември 2015 г. „По въпроса за миграцията нашите позиции сега са практически непримирими, твърди един от приближените на бившия президент.

Вероятно Ангела Меркел не е оценила много положително неотдавнашното пътуване на Никола Саркози в Санкт Петербург и неговото обръщение към „руските приятели“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: