Last news in Fakti

4 Юли, 2016 11:58 1 641 3

Чатаев бил агент на Саакашвили

  • ахмед чатаев-
  • агент-
  • саакашвили
Чатаев бил агент на Саакашвили - 1
Скрийншот: 1tv.ru

Министърът по бежанските въпроси на Грузия Созар Субари заяви, че предполагаемия организатор на атентата на летището в Истанбул, чеченецът Ахмед Чатаев, е бил агент на бившия президент Михаил Саакашвили, предаде РИА Новости.

"Този терорист, оказва се, е бил агент на Саакашвили и е бил финансиран от него. Саакашвили е сменял паспортите му. Като става въпрос за това, естествено, същедствуват и доказателства в съответните органи", казва Субари

Министърът е обяснил също защо Тбилиси на времето е освободил Чатаев. "Бившите власти отначало дадоха показания, че той има оръжие, след което опровергаха тази информация. Затова и ерестът му би бил незаконен", обясни Субари.

Самият Саакашвили, който в момента е губернатор на украинската област Одеса, съобщи в социалните мрежи, че Чатаев е прекарал няколко месеца под арест в Грузия. Според него Чатаев е бил арестуван по време на операция за противодействие на тероризма. Това е станало по време на управлението на Саакашвили, Той твърди, че Чатаев е бил освободен от следващото правителство, което го е считало за политически затворник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раотир

    2 2 Отговор
    Оффф... В Грузия пре спокойно са се укривали чеченски терористи. Там е имало тренировъчни бази, пунктове за оръжия и т.н. И така! И това е една от причините, че грузинците ядоха бой през 2008г.
  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    А кой се беше настанил тогава в Грузия, кой обучаваше армията им, кой я въоръжаваше? Кой искаше да бъде близко до границите на Русия?
  • 3 НИЕ ГИ ФАЩАМЕ ТЕ ГИ ПУСКАТ

    1 0 Отговор
    ТОА ЧАТАЕВ Е НАПРАВО КАТ ЧАПАЕВ ЯКО НЕУЛОВИМ ИЛИ КАТ МАТА ХАРИ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ.