Last news in Fakti

8 Юли, 2016 07:11, обновена 8 Юли, 2016 11:33 10 579 18

Кървав протест в Далас: 5 - ма полицаи убити (Видео)

  • далас-
  • полиция-
  • стрелба-
  • протест

Изстрелите са предизвикали паника сред протестиращите. Те са се разбягали, търсейки убежище в близките улици

Кървав протест в Далас: 5 - ма полицаи убити (Видео) - 1
Снимка: Dallas morning news

Най-малко 5-ма полицаи са били убити, а други седем са били ранени при последните протести в Далас, съобщава Би Би Си.

Напрежението в Тексас ескалира заради полицейското насилие срещу чернокожи. В. „Гардиън“ отбелязва, че това е първият случаи, при който протестиращи използват оръжие срещу силите на реда.

Градските власти предупредиха, че броят на жертвите може да се увеличи. Други трима полицаи са в реанимация и се борят за живота си.

Поне десетима протестиращи са ранени. Властите съобщават, че зад кървавата драма стоят снайперисти.

Очевидци съобщават за поне 50-тина изстрела. Изстрелите са предизвикали паника сред протестиращите. Те са се разбягали, търсейки убежище в близките улици.

Американската полиция открива огън по цветнокожи два пъти по-често, отколкото по бели граждани на САЩ, заяви президентът Барак Обама. Той призна, че афроамериканците са спирани за проверка с 30 процента по-често от белите.

Това изказване Обама направи при пристигането си в столицата на Полша – Варшава. Там той ще вземе участие в историческата среща на върха на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 2 Отговор
    Е,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ..
  • 2 Предложение

    1 1 Отговор
    Предлагам краварите първо да оправят собствената си държава, а след това да се месят в съдбата на целия свят. Или да вземат да се самоизбият, защото така никой няма да им е виновен... и никой няма да "застрашава интересите им"..., а и света ще си почине от тях и кой знае, може да тръгне в някаква форма на по-човешко развитие.
  • 3 Няма да

    2 0 Отговор
    Там полицията е институция и никой не се базика с полицаите.Това не е постсоциалистическа България където милиционерите са безправни смешници и могат само да избиват комплекси върху свитите хорица.

    Коментиран от #5

  • 4 Чичу Ади

    1 2 Отговор
    Обама, поредния толераст, радикален ислямист с рязана карабина! Ами естествено, че ще проверяват наред. Има си полицейски хроники и статистики, според които ........ извършват 3 пъти повече престъпления от белите! Значи не 30% по-често трябва да се проверяват, а по един чип на врата и кастрация. Свърши ти царуването, сега някоя расистка организация ли ще създадеш? Живял съм в САЩ няколко години и да ви кажа по-големи расисти от черните НЯМА! Колкото до Булгаристан, който се управлява от читаците с подкрепата на цигойнерите, няма какво да коментираме. Изтървана работа! Светът отива на кино с толерасти като Меркел и У-у-у-убама.
  • 5 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Няма да":

    Колко "никой не се бъзика с полицаите" е видно от броя на застреляните и ранените полицаи. Има райони, както у нас, където полицията не стъпва, а и американците като нация са въоръжени до зъби. В половината квартали, които можеш да си позволиш със скромната заплата на чистач на кенефи в САЩ, ще мълчиш повече, отколкото по време на мутренските години в България, защото "голяма усмивка" - разрез от ухо до ухо, могат да ти направят по всяко време.

    САЩ е една голяма кочина. Демокрация има, но само за олигархията, за богатите. За теб не е ясно кога ще се обърнат нещата и ще свършиш в моргата, защото си се заял с неподходящия човек, търсейки си правата. САЩ е с повече затворници на глава от населението и в абсолютен брой, отколкото недемократичен Китай. Да не мислиш, че като отидеш там и ще заживееш веднага в Малибу и Палм Спрингс?!
  • 6 ЕЖК

    0 0 Отговор
    Щом дежурния путинофил е загрижен за щатската демокрация, значи нещата са много сериозни. Много ми е интересно откъде черпи достоверна информация за броя затворници в САЩ и Китай, сравнения и умозаключенията до които достига? Една жена ми каза или?

    Коментиран от #12

  • 7 666

    0 0 Отговор
    Скоро и тук по американския модел полицаите ще започнат да стрелят по нас безнаказано.
    За това трябва да се тревожите.

    Коментиран от #10, #16

  • 8 подлоги не ни трябват

    0 0 Отговор
    Дали деса-стоян-ТО или Киро-розовата прашка не са били там???
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    А обратното също е възможно.
  • 11 Никито Иванов

    1 1 Отговор
    те там така си стрелят, за КЕФ !
  • 12 Дрън дрън та пляс

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЕЖК":

    https://news.bg/world/sasht-sa-na-1-vo-myasto-v-sveta-po-broy-zatvornitsi.html

    Най-добре провери сам, вместо да приказваш! За разлика от теб, аз не вярвам на ЕЖК и преди да задавам въпроси се информирам от открити източници - вестници, Интернет, списания, каталози... В момента нямам време да се занимавам с търсене на повече инфо, но и сам би следвало да си в състояние да се ориентираш.

    Въпросът е - след като САЩ са такава демокрация, защо има толкова затворници? Защо равнището на престъпленията е чувствително по-високо от повечето развити страни в света?

    Щом дежурният защитник на щатската демокрация не може да си намери инфо в свободния за ползване Гугъл, то е вероятно сляп защитник, а тези не се влияят от фактите. Имаше камара други преди теб, нашето момче, които разправяха, че в САЩ бедни няма...
  • 13 Morgoth

    1 1 Отговор
    Обама какво иска - полицията да стреля по белите без прична, за да се изравни бройката ли?
    Да не дава Господ тази държава да обеднее - ще се избият на расова основа.
  • 14 Николай

    0 1 Отговор
    Не знам какво трябва да се случи, за да си променят закона за притежание на оръжие.
  • 15 ТИКВОЧА

    0 1 Отговор
    А У НАС ИМ КАЗВАМЕ ЦИГАНИ. КАКВО ИСКАТ ДА ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ А ПОЛИЦИЯТА ДА ГИ ВИКАТ ЗА СПРАВКА. КОГАТО СИ ОТИДЕ ОБАМА ЩЕ ГИ ПОДПУКАТ ОЩЕ ПО -СВИРЕПО ЗАЩОТО ЗА МОМЕНТА ИМАТ СМЕЛОСТ ИМЕННО ОТ ЧЕРНОКОЖИЯТ СИ ПРЕЗИДЕНТ.
  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Ти негър ли си или циганин?
  • 17 ЧЕСТНО

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ СЛУЧКИ С ТЕРОРИЗМА Е ЧАСТ ОТ НАЛАГАНЕТО НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ПРИ КОЙТО ПРАВАТА И СВОБОДИТЕ ЗА НАРОДА СА НУЛА А ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЗА КЛИКАТА ОТ 1% ДЪРЖАЩА 95% ОТ ВСИЧКО.С ПОСТОЯННИЯ ТЕРОР И НЕСИГУРНОСТ ПО СВЕТА СЕ ЦЕЛИ НИЕ САМИТЕ ДА ПРИЕМЕМ ВСИЧКИ АНТИНАРОДНИ И ПРОТИВОПРАВНИ ЗАКОНОПРОЕКТИ ОБРИЧАЩИ НИ НА БИГ БРАДЪР КАТОРГА В СВЕТОВЕН МАЩАБ.
  • 18 ASD

    0 0 Отговор
    Полицията е инструмент на властта за запазване на редът в обществото, но явно този "ред" се харесва на все по-малка част от него. Средната класа изчезна. Хората получаващи помощи и талони за храна са толкова много че социалния бюджет на САЩ и ТРИ ПЪТИ по-голям от военния!!! Явно властта влиза в остър конфликт с все по-големи слоеве от обществото. САЩ са изправени пред безпрецедентна вътрешна криза, съчетаваща криза на морала, криза във финансите, криза в производството и демографска криза. Тези кризи се прехвърлят в криза на вярата в държавните институции. Резултатът е война с институциите - стрелба срещу полицаите, бунтове и тн.
    Противниците на САЩ прекрасно виждат тези вътрешни проблеми, голяма война само би скрила и изгладила противоречията. За това, за Русия и Китай е по-изгодно да ги мачкат икономически, потушавайки неумелите опити на САЩ да подпалят голяма война.