Last news in Fakti

9 Юли, 2016 18:03 10 631 31

Горбачов: НАТО се подготвя за война

  • михаил горбачов-
  • нато-
  • война
Горбачов: НАТО се подготвя за война - 1
Снимка АП/БТА

Решението на НАТО от Варшава е крачка от "студена"  към подготовка на реална война, смята бившият президент на СССР Михаил Горбачов.

Цялата реторика във Варшава е пропита от желание, едва ли не, да се обяви война на Русия. Те говорят само за защита, а фактически се подготвят за настъпателни действия", заяви Горбачов в интервю за Интерфакс в събота.

По думите му взетото решение във Варшава е да включат Русия в нарастваща конфронтация.

Бившият съветски президент смята, че международната общност трябва да положи всички усилия, за да спре плъзгането към война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 another brick in the wall

    0 3 Отговор
    Защо НАТО продължава да крие информацията за руската агресия и опити за сплашване на съседните държави. Време е истината да бъде предоставена на хората, за да не се оставя да виреят спекулации че няма причина от засилване на отбранителните способности. Криенето на истината е грешка.
  • 2 БРЕЖНЕВ

    1 1 Отговор
    И ТОЯ ИЗКУКА ...
  • 3 onq c konq е отврат

    2 2 Отговор
    Изкукал друг път! Няма причина НАТО и в частност САЩ да се стремят към мореплаване и поставяне на ракети по източната граница и нетрадиционни места. Американските кораби нямат място по договор в Черно море. Всяка подобна провокация води до увеличаване бюджета за отбрана на Русия и ескалация на напрежението. Няма логика да се разполагат ракети в Европа, след като няма и реална заплаха Русия да окупира чужди територии.

    Подготовката за война е очевидна. Първо са ракетите, новите войски, батальони, бригади. После идват танковете и корабите. След това пристигат и летищата и самолетите. Вижте, когото и да заблуждаваме, ако трупате войски и въоръжение в близост до съседа, то вероятно и той ще вземе мерки да се предпази от растящата заплаха. Руските войски не извършват дислокация край американските брегове. САЩ обаче имат растящ проблем в Азия - Китай, а един силен Китай може да нанесе сериозни поражения на всякакви натовски структури в съюз с Русия.
  • 4 до първи коментар

    2 1 Отговор
    абе пич ти си тотално изтрещял, къде видя руска агресия бе, кви сплашвания кви 5 лева бе...като не разбираш играта на големите, по добре не лай.
  • 5 onq s konq

    1 2 Отговор
    А това на снимката е Горбиии...."Шапка ти свалям...",...че ни отърва!Е са си пей "Отървахме коня",ама късно щото сме в НАТО!Пожелавам на всички да си пилеят парите с кеф и да си шпорят БМВ-тата,щото "Желязната завеса" се премести на м..та си чааак...на съветската граница:)
  • 6 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    2017 година наближава и приблизително ей тези месеци ще е отмъщението или предупреждението от Дядо Господ към хамериканците-извратеняци и алчни английско говорящи ,които накараха да излезе англия от евросъюза -за да не им се срине валутата -долара-и да остане най важната в света...но няма страшно Господ си знаее работата и ще им прати интересно събитие догодина -та да ги стресне и приземи малко....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай хой

    1 1 Отговор
    Ей непеончета тотално сте изтрещяли. Каква информация очаквате от терористите от вашингтон. Може би същата като тази за оръжията за масово поразяване в Ирак или като иракската връзка с атентатите срещу кулите близнаци или като информацията за пожара на кораба Мейн.

    Не разбрахте ли че сащ са готови да воюват до последната капка европейска кръв за защита на собствените си икономически интереси? Марш в краварника на бригади да робувате за по ниски заплащания от колкото на местните.
  • 9 Брежнев

    0 1 Отговор
    Горбачов, дето забърка всичко ли?
  • 10 onq c konq е отврат

    2 0 Отговор
    Що ми говорите глупости, привърженици на краварския ботуш?! Украйна е ясна, но в Украйна половината население е с руски корени. Ако не знаете, след т.нар. Гладомор Сталин заселва в Украйна руски колонисти, защото няма кой да работи в совхозите - населението избягало или измряло. Хората носят руски имена, руският е водещ език, а и е използван от повечето образовани украинци.

    Преместването на границите на НАТО на изток е желание на американските ястреби да "натрият носа" на руснаците. Ако някой от тях стъпи накриво, ще избухне Трета световна. Имайте предвид, че Китай е страна, която никак не харесва САЩ и ролята на американския "световен полицай". Китай произвежда основното количество стомана в света, ноу-хау-то им се подобрява непрекъснато и придобиват нови технологии, като заради централизираното им управление и авторитарна политика реализират потенциала и ресурсите си много по-бързо и успешно от втората икономика в света - САЩ.

    Изобщо, Русия е държава, с която е несериозно да се шегуваш, а един евентуален съюз с Китай би я направил страшен противник на всякакви обединени Европи и ударни юмруци на американските кравари. В региона са и други могъщи играчи и регионални сили - Иран, С.Арабия, Пакистан, Индия, които се съобразяват с американците, но доста силно следват своя собствен интерес. Турция преследва други цели и започна производство на собствени танкове и самолети. Съвсем спокойно може да се отклони от краварските съюзи и НАТО.

    Смятате ли, че в една такава Европа ще бъде възможно да се живее? Една Русия, която може да изпепели всеки град от разстояние, един Китай, който може да вкара танкове срещу американците в Европа, един Иран с балистичните ракети, една С. Арабия, която строи джамии и финансира тероризма, една Турция, която чака момента да влезе с войски до Виена... Внимавайте какво си пожелавате!

    Между другото, преди време познах за войната в Украйна. Не беше тайна. Преди мен и Збигнев Бжежински е посочил района като "земетръсен" и с потенциал за разделение и война...

    Коментиран от #11, #12

  • 11 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq c konq е отврат":

    Етва дългото нещо дето си го написал е мн полезно,но вече няколко пъти го чета и се получава все същото-като стигна до края и забравям какво е било началото.И понеже съм убеден че може и да не го разбирам с четене,НО ПЪК МОГА ДА ГО ПОЧУВСТВАМ СЪС СЪРЦЕТО СИ,АКО ОБИЧАШ НАПИШИ ГО СЪЩОТО НО ПОД ФОРМАТА НА ПОЕЗИЯ!

    Коментиран от #17, #21

  • 12 ГОРБАЧОВ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq c konq е отврат":

    Сега влизам в сайта и ми хареса ентусиазма с който убеждаваш.
    Само да ти подскажа - САЩ държат 70%+ от световният златен резерв, като това им гарантира подчинението на ВСЯКА държава, която го е вложила в техните трезори / включително и Русия :))/
    САЩ са си вързали гащите след 1989 благодарение на Горбачов, толкова добре и толкова здраво, че им се чудя как не са пратили космическа мисия до Луната през центъра на Земята!
    Японците дето отнесоха 2 атомни бомби и са единствените дето оцеляха, след като САЩ натика индианците в резервати - си мислят ЧЕ РУСИЯ Е ПУСНАЛА БОМБИТЕ ВЪРХУ ТЯХ!!!!!!!!!!
    Пускате търсене на социалните анкети в Япония и ползвате преводача - САЩ имат толкова силно развита пропаганда в Япония, че днешното поколение японци са убедени на 63%, че Русия им е пуснала атомните бомби!!!
    Хубаво си го написал, кой, какъв е ама забравяш, че в момента има една единствена държава, която притежава /в буквалният смисъл/ света и това е САЩ, а не Русия или Китай - компренде?!

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 13 666

    2 0 Отговор
    Тоя ни вкара в тая схема,а сега взел да реве.
    Заради една нобелова награда и може би една офшорна сметка тоя предаде соца и всички от Източна Европа.
  • 14 Evden

    0 0 Отговор
    Вземи парите и бягай!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Uйчо ви

    1 0 Отговор
    Айде да видим при тия протести кой ще събере повече цивилни? Защото обикновените хора са тия които печелят войната.
  • 17 Кольо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ко каза .... ко??? Катърче пий си хапченцата на време , измий си краката и си лягай.
  • 18 Коко

    1 0 Отговор
    Скоро ще започнете да разбирате защо Англия излезе от ЕС. Скоро ще излезе и от НАТО, заедно със САЩ.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Коко":

    Развий си тезата, че ми е интересно:
    Защо САЩ ще излизат от НАТО?
    Защо да напускат доброволно, изградена структура, която им играе по свирката на 100%? Може би планират нов съюз, който да ограничи "световното им господство"?
  • 20 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГОРБАЧОВ":

    "САЩ държат 70%+ от световният златен резерв, като това им гарантира подчинението на ВСЯКА държава, която го е вложила в техните трезори / включително и Русия :)"
    Първо, е малко вероятно да държат такива %-ти. Вярно, около WWII голяма част от резервите на държавите се пренасочиха натам, но нали не си мислиш, че добивът оттогава насам също постъпва там. Ти си направи сметка, дали наличността към 1950 отговаря на тази към 2016 и дали е в американските трезори.
    Да не говорим, че златото се търгува на борсите, а миналата година Русия и Китай изкупуваха огромно количество от него....и сигурно са го влагали в трезорите на САЩ...хахахах....Доообре! ;)
    Второ:
    Откакто Ротшиилд и Сие се отърваха от златно обезпечение на долара, златото загуби своето водещо значение. Държавният дълг се определя в долари, нали, не в злато? Доколкото съм чел в Китай се говори напоследък за нова валута, но обезпечена със злато. Това, разбира се не е никак добре за САЩ, защото ще обезцени печатницата на зависимости.
    Трето:
    Дори златото да е там, то не е водещо. Ако беше, смяташ ли, че САЩ нямаше да го изкарат на борсата и да сринат цената му подобно тази на петрола?

    Абе като цяло много детински разсъждения за доста сложна материя си представил.

    "САЩ имат толкова силно развита пропаганда в Япония, че днешното поколение японци са убедени на 63%, че Русия им е пуснала атомните бомби!!!"

    Още малко ще кажеш, че тези проценти японци вярват, че камикадзетата са излитали от Пърл Харбър към Русия, нали?

    Много подценяваш точно японците. Това не са ти тъпите американци и поддръжниците им, които вярват, че са стъпили на луната и ще летя догодина до Марс. ;)

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    добър анализ, меко казано. Но и ГОРБАЧОВ има логични съждения. А тука меко казано липсват, сайта е на ниво фили- и фоби- и моят (нашият) е по-голям от твоят, респективно вашият. Някой е на ясла "петродолари", друг на "газорубли", с една дума, лунапарк .

    Коментиран от #25

  • 23 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГОРБАЧОВ":

    Нещо интересно:
    Количеството злато, добито в човешката история, към момента може да се събере в куб с размери 20х20х20 м.
    ....
    Интересно $-те в обръщение какъв физически обем са. Предположения? :)
  • 24 onq c konq е отврат

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГОРБАЧОВ":

    Не бих се учудил да е така с атомните бомби. Мир между Русия/СССР и Япония никога не е подписван и всяка година по няколко пъти японците се молят на руснаците да им върнат Южните Курили. Военен трофей, защо да го правят?! Длъжни ли са и по кой закон?!

    Ситуацията със златото е малко по-друга. Златото е финансов инвестиционен инструмент, който служи най-вече като застраховка срещу колебанията на валутата. При положение, че твоята валута е стабилна и й няма нищо, златото остава просто бързоликвидна стока. Проблемът, който искаш да посочиш, но не ти стига интелект или смелост, е другаде - международната финансова система е изградена около долара и американците. Така, ако американците решат, различните банки отказват да работят с твоята страна, налагат ти санкции и те изключват от международните операции - Русия, Иран.

    Обаче играта вече е друга! Международната финансова система прие юана като резервна валута. До момента разплащанията между отделните страни минаваха все през долара, но вече съвместната търговия между Русия и Китай е през рубли за юани. БРИКС си създадоха собствена банка. Между страните от БРИКС и Шанхайската организация за сътрудничество, а и други организации тече съвместяване и напасване, така че доларът въобще да не се използва от тях. Това ще му нанесе допълнителен удар и ще намали неговото световно значение в дългосрочен план.

    Но забележи и друго - най-голям дял от дълговете на свръхзадлъжнялата държава САЩ има Китай, после Русия. В един красив момент ще последва "плащай", американците няма да могат и ще настъпи фалит. Отделно - САЩ непрекъснато отбелязват спрямо Китай дефицит по текущата търговска сметка, което означава, че китайците внасят в САЩ и продават много, а американците непрекъснато плащат за чужди стоки. Имат и много разходи за издръжка на военни бази в чужбина, плащат за благоденствието на други държави - Израел, Афганистан...

    А не отчиташ и "врагът отвътре" - латиноамериканците, които превземат страната по незабележим начин. Сега ме питаш "разбрах ли?" на испански, след 15-20 години ще си получаваш визата за САЩ на испански.

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Goro Lafchi":

    За съжаление на Горбачов късно му светна лампата....може би е изтрезнял. :)
    Че САЩ се готвят на война е ясно, но не може да разбера ентусиазма на пушечното месо. Вместо да се замисли за съществуването и бъдещето си, то се радва, че е на страната на НАТО.
    Кое е по-важно:
    Кой ще те гръмне или кой ще ти нарисува мишената на челото и ще те изрита от окопа?
  • 26 Еврейчето

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "onq c konq е отврат":

    От кога го мечтаете вие тоя фалит на САЩ и той все не става?Гледай си твоя живот и държава, със сигурност САЩ се управлява от много по-умни от теб. Може да са алчни,но са и доста умни.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 йеп

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Еврейчето":

    "Може да са алчни,но са и доста умни. ".....хахаха...гати умника...ти направо си се заразил с много акъл от тях!
  • 28 дядоЯго

    0 1 Отговор
    Уникален мръсник ей ! СПРЕТЕ ДА ГО ПУБЛИКУВАТЕ Е
  • 29 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    продажен предател
  • 30 Carfen

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Еврейчето":

    Не е въпроса дали, а кога. И колкото по-късно фалират, толкова по голям взрив ще наблюдаваме. 2001г държавния дълг на САЩ е 5.8 трилиона(за 2 мандата Буш го удвои), сега гони 19 трилиона(19 000 000 000 000$) и расте с около 100млрд. $ на месец. Или за няма и 15 години е станал почти 4 пъти повече.

    http://useconomy.about.com/od/usdebtanddeficit/p/US-Debt-by-President.htm
  • 31 Тихомир

    1 0 Отговор
    Смятам , че дори и за НАЙ -ГОЛЕМИТЕ ГЛУПАЦИ е ясно ,че при огромните възможности на съвременното оръжие , ако се стигне до реална война с Русия , тази война ще е ПОСЛЕДНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО !!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания