Last news in Fakti

16 Юли, 2016 00:49, обновена 16 Юли, 2016 06:44 2 448 2

Български изселници в Турция: В паника сме!

  • изселници-
  • турция-
  • военен преврат-
  • паника-
  • българи-
  • истанбул

Военните взеха пушките на полицаите, заяви българска изселничка

Български изселници в Турция: В паника сме! - 1
Снимка: БТА/ AP

„В паника сме!”, това заявиха пред Факти.бг български изселници, живеещи в Турция. 

Информацията е малко, не знаем какво ще се случи, заявиха българските изселници, живеещи в град Адапазаръ, намиращ се в северозападната част на страната.

Друго семейство, живеещо в Истанбул, заяви пред Факти.бг, че всичко е затворено. „Кафенета, предприятия, летища – всичко е затворено. Ние  притежаваме малко кафене, веднага затворихме вратите. Всички се прибраха в домовете си, не излизаме”, заявиха те.

Българска, живееща от години в Гебзе (близо до Истанбул), заяви, че малко след първоначалния шок в телевизионно обръщение Реджеп Ердоган е отправил призив към сънародниците си да излязат по улиците и да го подкрепят. 

Друга българска изселничка – живееща в Измир, но намираща се в момента в южната провинция Хатай – заяви, че хранителните магазини са пълни с хора. Всички се запасяват с продукти.

Военните взеха пушките на полицаите, заяви тя.

Друга българка, живееща в Истанбул, заяви пред нашата медия: „Положението е критично. Не знаем какво ще се случи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    1 0 Отговор
    Дано нещата да се решат по-бързо и без излишно насилие. И изходът да е за добро, или поне за по-малкото зло.
  • 2 Монго

    0 0 Отговор
    Тагадъг Тъгадътков къде е сега? Вчера обясняваше по повод Асад, че Ердоган не го ще, значи не го иска и Европа и т.н. Май нещо друго се получи! Ама много обичам да ме образова коня, записки си водя...
Новини по държави: