26 Юли, 2016 13:37 1 296 1

Кървава баня в Могадишу

  • могадишу-
  • атентат-
  • взрив

Терористични удари край летището в града

10 души загинаха, след като две коли – бомби се взривиха пред летището в сомалийската столица Могадишу, съобщи Би Би Си.

В района се намира и базата на миротворците на Африканския съюз. Според местните медии една от колите е била взривена от атентатор – самоубиец в близост до контролно – прокусквателен пункт край летището. Другият взрив е станал край една от стените на летището.

Сред загиналите са и охранителите на летището. Най-вероятно зад групировката стои групировката Ал Шабаб, Групата е тясно свързана с Ал Кайда, като извършва серия от атентати в страната.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    с утрин до вечер само говорим за свине от най мирната религия,които режат ,колят,бесят навсякъде по света и у вас .Благодарим на Брюксел, и спешъл на фройлин Шмеркелита...