Last news in Fakti

8 Август, 2016 11:43, обновена 8 Август, 2016 17:48 2 146 3

В Пакистан избиха десетки юристи

  • пакистан-
  • избиват-
  • юристи-
  • куета-
  • ислямска държава

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението

В Пакистан избиха десетки юристи - 1
Снимка: БТА

При взрив в болница в пакистанския град Куета загинаха най-малко 66 души, а други десетки бяха ранени, съобщава The International News.

Взривното устройство е избухнало в реанимационното отделение на болницата. Сред загиналите има полицаи, журналисти и юристи.

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорността за днешния атентат.

Взривът е станал по време на церемония по прощаване с адвокат Билял Анвар, убит няколко часа по-рано на улица в Квета. Билял Анвар Каси е президент на Асоциацията на адвокатите на провинция Белуджистан.

Това е второто нападение над юристи за последните няколко месеца. През юни бе убит Аманула Ачакзай, ректор на Университета в Белуджистан. В знак на протест срещу нерешителните действия на полицията юристите в провинцията обявиха бойкот и се отказаха да участват в съдебни заседания.

Адвокатите се били събрали пред болница в Куета, за да получат тялото на ръководителя на провинциалната съсловна колегия, който бе застрелян по-рано днес


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Не е лесно да си адвокат в Пакистан.....
  • 2 прадядо

    1 0 Отговор
    Трябват малко пакистанци тук да разредят нашите, че много са усверипели от глад.
  • 3 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    "Самолетна катастрофа. По този повод една добра и една лоша новина. Добрата-всички пътуващи в самолета са били адвокати. Лошата-имало е още две свободни места."