Last news in Fakti

23 Август, 2016 08:35 4 199 15

Това е началото на нова Европа

  • европа-
  • начало-
  • ангела меркел

Италианския премиер поиска повече усилия в спирането на нелегалните бежанци

Това е началото на нова Европа - 1
Снимка: БТА/AP

„Това е началото на нова Европа.“ Това бе заявено от германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Гардиън“.

Тя присъства на среща на върха в Италия, в която присъстваха още френския президент Франсоа Оланд и италианския премиер Матео Ренци.

„Не можем да победим трафикантите на хора без Турция. Не може силите на морската охрана сами да контролират границата. Сътрудничеството с Турция е правилният вариант. Без него не можем да се борим с трафикантите на хора“, допълни Меркел.

Ренци заяви, че през тази година на италианския бряг са акостирали 105 000 имигранти. За същия период през миналата година техният брой е бил 120 000. Той допълни, че Европа трябва да направи повече, за да спре навлизането на нелегалните имигранти и да помогне на тези, „които наистина имат нужда от помощ“.

Ренци допълни, че Брюксел планира да се съсредоточи върху общата политика за сигурност и отбрана, както и икономическия растеж. Като приоритет се залага и споделянето на разузнавателна информация за потенциални атентати.

И тримата лидери призоваха за „нов импулс“ за Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 1 Отговор
    Тримата глупаци.
  • 2 Име (като гост):

    1 0 Отговор
    "Това е началото на нова Европа." Това бе заявено от германския канцлер Ангела Меркел...

    Аз пък да припомня една стара поговорка: "Нов бардак със стари к__ви не се прави."
  • 3 шшш

    1 0 Отговор
    началото на края...
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Много умно! Значи вместо да съсредоточат усилия в причините, които пораждат емигрирането на въпросните хора, ще се опитват да замажат ефекта, който оказва тази емигрантска вълна върху Европа. Все едно като в медицината, вместо да се лекува причината за болестта, да се подтискат симтомите на въпросната болест. Успех!
  • 5 еее

    1 0 Отговор
    ухилени до уши , били са много загрижени за изнасилени жени и деца от изроди ,които Меркел покани в Европа. Загрижени са и за жертвите прегазени от камион...Изобщо от снимката си личи колко страдат за нормални хора...Вече не се събират в някоя резиденция ,а правят купони по кораби, далеч от народна любов...
  • 6 бате Владо

    1 0 Отговор
    От всичко написано в статията разбрах, че имат намерение да правят отстъпки на Турция, както и досега с идеята да задържа повече бежанци на своя територия. Обаче турците категорично обявиха че искат падане на визите за техни граждани, което ако стане Европа съвсем "легално" ще се наводни с 10 пъти повече паплач отколкото от бежанците. Предполагам, че ще запазят визите, но ще дадат на Ердоган някой и друг милиард за да си трае и да държи бежанците в Турция. Накратко, решили са да си купят още време и спокойствие като се надяват в това време войната в Сирия да приключи и нещата да се нормализират. Струва ми се обаче че надеждите им ще се окажат излъгани и понеже Оланд е много слаб политик, а Меркел упорито и методично лиже задника на САЩ (от Ренци не зависи нищо освен да бъде любезен домакин на приятелската сбирка)нещата ще се влошават все повече, докато и в Европа не се намеси по-активно бате Владо.
  • 7 Нямам думи

    0 0 Отговор
    Мeркeл eднолично отвори вратитe на Европа за нашeствиeто. Сeга пък тeзи тримата рeшават за някаква нова Европа. Къдe са другитe eвропeиски страни и тeхнитe лидeри? Пак ли щe бъдeм изправeни прeд свършeни факти ? Това ли e "дeмокрацията" на ЕС?
  • 8 Това това

    0 0 Отговор
    Благодарение на видните ни "демократи", след 25 и горница години, пътуваме усилено към е.аната страна в този процес на "европейска интеграция"... Обединена Европа, на този етап не е нищо друго, освен легализиране на командването и в лицето на Германия и Франция. Честито, българи!:)
  • 9 Драганов

    0 1 Отговор
    „нов импулс“ - какво ли значи това?
  • 10 Миро

    0 0 Отговор
    Дано да е грешка в превода. Не мога да повярвам, че резултата от среща на лидерите на най - големите европейски държави е официално признание, че не можем да си опазим границите без благоволението на външна страна. Като се има предвид, че са главнокомандващи на армии това е дезертьорство и е за затвор (разстрел в миналото), не за оставка само.
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Да ПЛАТЯТ на Путин да пази границите на Европа, резулатът ще е шокиращ за тримата тъпаци.
  • 12 Доцента

    0 1 Отговор
    Тази лоша европа и гадните лидери, които налагат санкции на любимия ни диктатор и господар. Ние имаме нужда от господар и демокрацията е лошо нещо.

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Доцента":

    Ми, че ти си имаш, бе! Само, че ние не искаме американският ти господар, нито пък европейските ти началници!
  • 14 опала

    0 0 Отговор
    тримата глупаци: Ей, голям т....к сме!
  • 15 без думи

    1 0 Отговор
    „Не можем да победим трафикантите на хора без Турция. Не може силите на морската охрана сами да контролират границата..."

    Ко, ко каза, че нещо не разбрах !?!??
    Меркел, искаш да ни кажеш, че едни невъоражени, едвам четящи и пишещи с промити ислямски мозъци вече са ви победили !?!?!?
    Ами тогава, какво да мислим, ако ви нападнат с оръжие???
    Затова ли германското правителство призовава хората да се запасяват с вода и храна за 10 дни по нова "програма за гражданска защита" (токущо го съобщиха в новините на НТВ) ???
    Разчитайте вие на Турция до там ли опряхте на турци да разчитате!? Нас питайте, колко да им вярвате, ама нали сме ви врагове и ви застрашаваме "социалната система" Те като гледам турците сами не могат да се оправят, вие на тях разчитате !!! Това 'дет хората ви викат "тримата глупаци", ами то направо нежно обръщение. дори няма още дума измислена за вас, която да ви отива. Някой ден, ако остане нещо от Европа и нейните коренни жители може би, ще я измислят, ама на кой ли ще му пука под бурката и чалмата тогава !
Новини по държави: