Last news in Fakti

29 Август, 2016 12:06 3 270 2

В Турция: Имаме си собствена история, не се кланяйте на Че Гевара!

  • че гевара-
  • турция-
  • история-
  • младежи-
  • революционер-
  • исмаил кахраман

Помнете и знайте собствената си история, призова говорителят на правителството

В Турция: Имаме си собствена история, не се кланяйте на Че Гевара! - 1
Снимка: Wikipedia

Анкара остро разкритикува младежите, които носят тениски с лика на революционера Че Гевара, съобщи „Хюриет“.

Говорителят на правителството Исмаил Кахраман описа южноамериканския политик, починал през 1967 година, като „убиец“ и „бандит“.

„Той е бил партизанин, бандит, който е участвал в различни дейности в Болигия, Куба и Южна Америка. Не трябва да стои на гърдите на младежите“, заяви Кахраман, визирайки революционно настроените младежи „Dev-Lis“. Той подчерта, че Турция си има собствена история и хората трябва да се гордеят с нея.

„Странно е, че целият свят знае за Мехмед II Завоевателя, а Турция не. Важно е да разказваме собствената си история на младото поколение“, заяви говорителят на правителството.

Потребители в социалните мрежи реагираха остро на думите му. Реакция не липсваше и от опозиционните партии в парламента.

„Говорителят на правителството има по-важни задължения от това да се грижи какво носят младите турци“, заявиха от Републиканската народна партия (CHP).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 57650987

    1 0 Отговор
    Анадолски м....ли нямате работа на Европейския континент ............
  • 2 Beck

    0 0 Отговор
    Taka stava durjava te sa v evropeski kontinent pove4e ot xladi godini .... Rabotete se ne durji kato kompleksiran
Новини по държави: