Last news in Fakti

11 Септември, 2016 16:10 10 590 40

Русия демонстрира новия си брониран звяр (ВИДЕО)

  • русия-
  • танк-
  • звяр

Какво може танка Т-14 Армата

Руското министерство на отбраната публикува видео, в което за първи път демонстрира способностите на танка Т-14 „Армата“, съобщи „Сегодня“.

Във видеото се вижда движението на цели колони, както и преодоляване на трасета с препятствия от отделни машини.

Демонстрира се и стрелба и начини на управление на екипажите на танковете, представени по време на международния конкурс „Танков биатлон“.

T-14 “Армата“ е най-новата разработка на руската отбранителна промишленост. За първи път той бе показан на парада в Москва през 2015 г. Машината може да изстрелва управляеми ракети, като разполага със защита от 4 нива.

Изпитанията на танка трябва да бъдат завършени през 2017 г. Първите с машината ще бъдат оборудвани армиите във Воронеж и Москва. 

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CЛАВА РОССИИ

    3 1 Отговор
    Който с меч тръгва на Изток, все още не знае как ще завърши своето последно приключение. Молете се грешничци търсейки поводи за война с РУССИЯ, молете се!

    Коментиран от #16

  • 2 Гост

    2 1 Отговор
    Повечето танкове в клипа са Т-90. Явно клипа е правен за Деня на танкиста в Русия, а не по повод новия им танк.
  • 3 ШЕФА

    1 0 Отговор
    Росене, шефа Сорос тука ли е? Аз все още нямам бонус.
  • 4 матрьош

    1 4 Отговор
    Тоя ли не можеше да се движи на парада? Пълна пародия на бойна машина ?

    Ако това са "зверовете " на русия НАТО вските танкове могат да стигнат до червения плошад на заден ход!!!
  • 5 Заден ход

    3 1 Отговор
    Гдето и да идете все сте в заден ход! Никога никаде нямате преден. Типично и характерно за хомо армиите! Във Фалуджа шест месеца и ход дори нямахте.
  • 6 гост

    1 1 Отговор
    голям танк, явно вече пали и се движи
  • 7 слава на танка

    1 1 Отговор
    Уф...писна ми от тия руснаци, докато го произведат този танк, вече ще е остаряла технология. А американците без много да говорят, пак ще ги превъзхождат. А бе я да си оправят първо икономиката, за да не бягат децата на богаташите им да живеят в Европата.

    Коментиран от #24

  • 8 Русофил

    1 1 Отговор
    Краварчета из форума са се **кали!
    Ще почнат с въпросите, що Русия не произвежда айфони и коли, играчки и други еврогейски ценности!

    Коментиран от #9

  • 9 матрьош

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Ти колко танка си си купувал ? А коли ,телевизори ,телефони ,обувки,дънки ,ризи,д. гащи......?
  • 10 Чичо

    2 1 Отговор
    Аман от соросоидни познавачи! Един видял Т-90, сякаш само това е карал до вчера, друг се за майкъл за руската икономика, трети просто се опитва да си заработи сребърничетата.... А той, керванът, т.е. Русия, си върви напред, независимо от подлайванията на дребни и безмозъчни псенца.

    Коментиран от #13

  • 11 Бай Киро

    2 1 Отговор
    Да живее Русия........Америка Се одриска и ще го д......
  • 12 мъжкар

    1 1 Отговор
    Доста добра машина сега НАТО и САЩ могат да заповядат на руска територия да видим КОЙ КОГО!!!!!Най-модерния танк в света за момента без конкуренция това го казвам за оня ЖАЛЪК ЧОВЕЧЕЦ който по-надолу е писал че това вече щяло да е остаряла технология и американците щели да го превъзхождат.Пич преди да напишеш нещо вземи се информирай малко.Доста некомпетентен трябва да си да се изкажеш по този начин.Америка отдавна е е това което беше.Въпреки големите суми за отбрана американската армия страда от липса на нови разработки.Те по-скоро се опитват да направят нещо което да е конкурентно способно но повечето пъти при тях нещата завършват с провал докато руските инженери правят нещо наистина иновативно което има своята стойност а това че вие сте решили да си продадете задника на САЩ хвалейки толкова много тяхното производство си е ваш проблем.Много хора са се поддали на тази "американска " промивка на мозъка че едва ли не всичко руско е боклук което въобще не е вярно.На тия същите човечета нещастни искам да им припомня че руснаците винаги са превъзхождали щатите в монго сфери.И стига с тия айфони и коли ако руснаците искаха собствени айфони и коли с които да са конкурентни щяха да ги направят отдавна.За техните коли си има пазар така че не ги мислете тях.А аз се надявам един ден НАТО под диктовката на САЩ да направи грешката да нахлуе в Русия и тогава вече ще станем свидетели на един СВЕТОВЕН ОБРАТ който ще настъпи и тука в България защото АЗ НИКОГА НЯМА ДА

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    Къде ме слагаш в кюпа с малоумниците? И да, карам съм предшественика на Т-90 (Т-72) - уникален танк!
    Констатирах само, че клипа не отговаря на заглавието.
    Още веднъж те приканвам, изобщо да не ме бъркаш , които са виждали танк само на компютърни игри и за които Русия не произвеждала нищо!
  • 14 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "мъжкар":

    мъжкарче преди да се правиш на много компетентен вземи ми се извини дето ме обиди.тва че не знаеш че сащ е дал на ссср огромно количество танкове не те прави много надежден източник на инфо ,особено като се гледа че си и агресивен в налагането му.
  • 15 Фронто

    1 0 Отговор
    Умоизтриваща за някои е чак нескопосаната и несъстоятелна московска прпаганда! Ето ви пример: цял знае какво е германска техника и целият свят знае що е 'руско'- посмешище! Обаче ВСЕКИ ден за руски танкове четем и нито дума за германските такива. Разбира се че е смешно! Смеите се на такива писания_друго не заслужават!

    Коментиран от #18

  • 16 капиш

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "CЛАВА РОССИИ":

    Аз ще тръгна на изток, споко! Ще си търся булче на изток, щото нашите гърли станаха принцеси и проститутки повечето и не можеш си намери некомплексарка принзеса вече. направо съм отчаян? Тръгвам на изток и я китайка я сибирянка я японка или тайванка... И що да се моля, да не би да чакаш на пътя с танка и да не ме пуснеш? Ми аз ще мина със Заса Таврия покрай теб ве? Това минава през храстите като лисугер, къде върви де кюфка но минава, не е като вашите нови баварки да хълцат сълзи в калта. Ти се моли да не се побратимим пак с России, че нашите политици ни ликвидираха нас, ще ликвидират и Россия, да не си мислиш че не могат? Тия от 72 години ни ликвидират че някаква россия ще им се опре ли? Ти се моли да не станем 16-та република, че край с России... тия ще ви накарат да емигрирате кат нас! Поняль? То ако ставаше само с танкове и мечове? Баце, Гоце, Цуца, Мастан са ви достатъчни да сложат края на Россия. Те сложиха край на някаква България, че на Россия ли ще простят? Ай де де?
  • 17 Истината

    1 0 Отговор
    Това е отживелица...вече, който владее небето, той владее и света!
  • 18 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фронто":

    Като ти гледам правописа, съм почти сигурен, че си с БМВ Е36 и не си виждал дори пистолет на живо. Но пък се напъваш да биеш тъпана колко си неук!
    Я ми кажи тази германска техника, какви изтребители произвежда самостоятелно, а?
    Но какво ли да ти обяснявам, карай си дъртото БМВ и си мисли, че имаш някакъв връх на техниката!
  • 19 аааааааа

    1 0 Отговор
    Мурзилките пак се превъзбудиха..
    Ейбриъм А1 от 20 год. има такива параметри.

    Коментиран от #21

  • 20 kcaniba

    1 0 Отговор
    Помня че картонен бе, чупил се бил на 9 май на парада....
    С дивизион картонени Армати, РУСИЯ ще сгази всичкото жеузното Ейбрамс на земята!!!!
    ))))
  • 21 бббббббббб

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "аааааааа":

    Какви параметри има - купола, вериги и оръдие, нали?
    Или викаш в Battlefield най-якия танк е Абрамс-а :)))))))))))
    Колко мъка има по света!

    Коментиран от #22

  • 22 прост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "бббббббббб":

    Не си в час.
    Още в първата война в Ирак американските танкове бяха върха на технологията и го доказаха, чак сега рашъните вадят нещо подобно.
    Обаче като си заслепена чебурашка - няма как да признаеш това.
  • 23 Steinberg

    1 0 Отговор
    Leopard 2A7+ е най— добрия танк за момента.
  • 24 Димитър Колев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "слава на танка":

    Те затова ли летят янките с руски ракети до руската космическата станция, щото са изостанали технически руснаците.....

    Коментиран от #26

  • 25 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ ВИНАГИ И ГРЕШИЛ

    ТЕ СА БИЛИ И ЩЕ БЪДАТ

    ТЕ МОГАТ
  • 26 до Димитър Колев

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Димитър Колев":

    Каква космическа станция, нещо май си изостанал с инфото, МИР се разпадна в атмосферата през 2001, така че руска космическа станция няма вече от 15 години. Относно двигателите на ракети, дори и те не са 100% руски, а доста по-усъвършенстван дизайн на немските "Фау" от Втората световна война, а американците ги ползват, защото им е по-евтино така, на това му се вика пазарна икономика.

    Коментиран от #34, #39

  • 27 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Пред Rheinmetall-a всички са равни, Армата ще бъде отворена като консерва със сельодка. Рублофили разберете най-накрая, че в танкостроенето има една нация която е била, е и ще бъде на първо място, това са германците. През Втората световна почти ви бяха скъсали задниците, добре че бяха американци и англичани да ви отърват с доставки западно оръжие и отваряйки нов фронт на запад, иначе Тигрите и Пантерите ядяха недоразумението Т-34 в промишлени количества. Робите зад Урал едвам смогваха да го произвеждат, винаги вашите кумири мужиците са били на принципа количество вместо качество, както и техен генерал беше казал "ще удавим врага в кръв... нашата кръв". В момента Kraus-Maffei Wegmann работи по ново чудовище, а дотогава тракайте със зъбки, защото в Германия на стража е Leopard 2A7+ най-доброто в момента!

    Коментиран от #29, #30

  • 28 СЛАВА РОССИИ

    0 1 Отговор
    Уж натовци са МНОГО напред в материала, но защо убеждават нас ние да духаме супата. Нали са уж дъ бест оф дъ бест а гайките им издишат!
  • 29 ****

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Mercedes-Benz":

    "почти ви бяха скъсали задниците" това ми звучи, като почти да ти беше станал. И кво получаваш ли болезнен оргазъм като пишеш за немското?
  • 30 ААА

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Mercedes-Benz":

    Най-силните военно държави покриват и разполагат с въоръжение от дълбините на океана,до космоса,И ТОВА СА ДВЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА.А някои,като Китай,тепърва сега се опитва. Без превъзходство в космоса и океана ,танка е само пушечно месо. Имаш танкове,но една или няколко ракети,с големината на автобус,изстреляни от кораб,подводница,или стратегически бомбандировач и танковете са на скраб, а останалите екипажи ,просто ще откажат да воюват.Американските танкове ,а от по-скоро и руските имат спътникова връзка,и тя им показва целите ,много преди тези на противника, а полу-колониална Германия,не е космическа сила. На танковото изложение в АБУ-ДАБИ руският танк,уцели една мишена повече,за едно и също време от гер. Леопард,а на един друг танк, на друга велика сила му се откачи веригата. Танка е полезно,настъпателно,контра-атакуващо ,осъществяващо бързи пробиви и хващащо цели армии в чувал средство. Но зад гърба му трябва да има спътници, самолети и хеликоптери, мощни и дългобойни ПВО комплекси, включително и такива,които да го следват на бърз ход. Реактивна и артилерийска подготовка на полосата ,пехота и БМП-та , и достатъчно големи количества танкове ,които да се срещнат и затворят кръгът.А вторият фронт на съюзниците се отвори в Европа,тогава когато руснаците форсираха Днепър, и си ги гонеха към Германия,с няколко милиона армия, и още по-нови от те-34 танкове,като ИС-2 ,с него можеш да сравняваш-Кралският Тигър, а не със среден танк ,като ТЕ-34. А най-голямото танков
  • 31 Бай хой

    0 1 Отговор
    Чалгарите отново подхванаха песента за великите ейбръмси и леопарди. Само дето германците са на друго мнение и вече не ги произвеждат защото са много по назад от т90 а за т14 изобщо не се и споменава. От две години швабите се мъчат да конструират нещо което да противостои поне на т90. Но чалга фест си знае едно.

    За ейбрамсите какво да кажем, видяхме как през 2015година HI LUX ги разпердушини и попиля в Ирак. А някои чалгари в България ги наричат още танкове. Това са най некадърно проектираните подобия на танкове в цялата история. От две години и Ирак и Афганистан се превоъражават със стара руска техника защото се оказа че краварските са само за пари и не стават изобщо за водене на военни действия.
  • 32 ААА

    0 1 Отговор
    Най-голямото танково недоразумение е Пантерата,заедно с Шърмана и остарелият ТЕ-26 с 24 мм броня и който посреща немските танкове и е изтребван с хиляди,първите месеци на войната. В последствие,като започват да срещат и някоя друга Те-34 и КВ и не са могли да ги спират със по-старите си Панцери, са ги стреляли със своите 88мм зенитни оръдия.

    Коментиран от #35

  • 33 емка

    0 0 Отговор
    алтай е по добър :)))
  • 34 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "до Димитър Колев":

    "по-усъвършенстван дизайн на немските "Фау" от Втората световна война" - по същата логика можем да кажем че са доста по усъвършенстван дизайн на китаските ракети от незнам си кой век! Или по-усъвершенстван дизай на фойерверките! Но ФАУ нямат нищо общо с ракети, извеждащи товари в стратосферата - иска се определена скорост за излезеш на определена орбита около Земята, или пък за да преодолееш земното притегляне.

    "а американците ги ползват, защото им е по-евтино така, на това му се вика пазарна икономика." - По-евтино им е да ходят в космоса от колкото въобще да не ходят! Щото иначе ще е тотална излагация!

    Именно щото не им е по-евтино, НАСА се чуди на кой да даде пари за разработка на двигатели. Ама за сега не се появил никой с достатъчно акъл. Виж ако искаш ти се пробвай - колко му е да намериш двигател на ФАУ и да го усъвършенстваш!

    А на това твоето му се вика простотия до шия! Но не се притеснявай, не си сам - има много други като теб!

    И къде е кирето да ни каже някоя и друга смешка за танкове!?

    Коментиран от #40

  • 35 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ААА":

    пантерата казваш била недоразумение :).само да ти кажа че една пантера е воювала спокоино с десетина т 34 наведнъж и в много от случаите ги е унищожавала.тва е все едно да кажеш едно бмв x 5 е гола вода и да го сложиш до модел на лада!
  • 36 Steinberg

    1 0 Отговор
    До Бай Хой: Товариш, ти си спрял отвсякъде!
  • 37 Steinberg

    1 0 Отговор
    На взеки се случва!: Руската гордост "Армата" аварира на Червения площад

    http://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_403518669

    Коментиран от #38

  • 38 Приказки под шипковият храст

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Steinberg":

    За това са тренировките ,покажи една Армата ,друг танк ,или машина дето да е спряла на 9 май по време на истинската церемония ,и пред целият свят,но като няма какво друго и на малкото са радвайте.Те като са спрели,дори и не са си мислили,че някой ,ще ги снима и ще прави евтин популизъм, Гледайте парада и там ,ако някоя машина закъса ,тогава си яжте главите и плюйте на воля.
  • 39 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "до Димитър Колев":

    Добре бе, за станцията съм в грешка, но за двигателите не съм сигурен че си прав.
  • 40 хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "кроко":

    Само за твое сведение, невежи, Фау-2 е първата ракета достигнала до стратосферата на височина 176.4 км на 20 юни 1944г, максималната скорост е 5700 км/ч, което създава напълно достатъчна тяга. Както и руснаците, така и американците я използват за своите космически програми, просто поемат по различен път на разработка - различен брой камери.
    Относно цената на руските РД-180, американците ги получават за 9млн. $, което си е доста по-евтино от американските РС-68 - 20млн. $.
    Капиш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания