Last news in Fakti

26 Септември, 2016 17:04 1 919 4

Нов план за колонизиране на Марс

  • марс-
  • space x-
  • елън мъск

Елън Мъск спасява човечеството на Червената планета

Милиардерът Илон Мъск е сигурен, че човечеството трябва да колонизира Марс, ако иска да оцелее в дългосрочен план, съобщи „Бизнес Инсайдер“.

С тази цел и през 2008 г. той създава компанията „Space X”, която произвежда ракети от ново поколение. Във вторник Мъск планира да разкрие новите си планове, за това как Марс може да се превърне в наша „резервна планета“.

В Twitter Мъск сподели снимка на нов мощен ракетен двигател, известен като „Raptor”. Той ще бъде част от неговата система за междупланентен транспорт, която трябва да ни отведе до Марс.

 

На изображението двигателят изглежда, че двигателят има конусовидна форма и е прикачен към източник на гориво. Най-вероятно той използва метан, горящ с течен кислород.

В свое интервю бившият инженер на „Space X” Джеф Торнбърг определи метана като достъпно и гъсто гориво, което ще може да се съхранява на Марс.

За сега се знае, че компанията има договор за $33.6 млн. с Военновъздушните сили на САЩ за разработването на двигателя. „Raptor” трябва да е три пъти по-мощен от двигателя „Мерилин“, който в момента захранва ракетите „Falcon 9”. Новият двигател трябва да захранва голяма многостепенна ракета.

Първите цели посочени от Мъск през 2015 г. предвиждат изпращането на 100 души и 100 тона съоръжение до Марс. В момента се работи по кораба „Red Dragon“, който трябва да кацне на планетата през 2018 г. Към момента тези срокове изглеждат трудно изпълними.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asen

    0 0 Отговор
    Хората от 1960 година са на Марс , а тези са изостанали.
  • 2 Мдаааа

    0 1 Отговор
    Само сволочта изостава. Всички други следват пътя на еволюцията и прогреса.
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Защо ни пълнят главите с глупости? Ако смятат да унищожат ЗЕМЯТА това изглежда логично. В противен случай е безсмислено трайно заселване. Още на ЛУНАТА не сме кацнали а ще ходим на МАРС.
  • 4 дивака

    0 0 Отговор
    ТОГАВА ще видите като ни зарежат на земята - ХАОС