Last news in Fakti

28 Септември, 2016 02:21 1 009 0

„Око“ в Космоса

  • телескоп-
  • космос-
  • изследване-
  • германия

Договор за това на стойност 291 милиона евро бе подписан с Центъра за въздухоплаване и космически полети

„Око“ в Космоса - 1

Космическите инженери на Airbus Defence and Space във Фридрихсхафен на Боденското езеро в Южна Германия ще изработват в бъдеще метеорологични инструменти за сканиране от нов тип за Космоса.

Договор за това на стойност 291 милиона евро бе подписан с Центъра за въздухоплаване и космически полети (DLR) в Берлин, съобщиха за ДПА от фирмата. Съгласно договора космическият сегмент на Airbus ще достави три части от един инструмент за прогноза за времето, който се нарича METimage.

Според информацията на DLR METimage представлява радиометър, който с помощта на скенер наблюдава периметър от Земята - широк 12 километра и дълъг 2670 километра - само за 1,7 секунди. В рамките на деня се постига пълно покриване на Земята.

От Airbus Defence and Space казват METimage е един от комплексните инструменти, с които ще се прогнозира времето и климата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: