Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 00:21 1 354 0

Паника в самолета (видео)

  • самолет-
  • аварийно кацана-
  • абу даби-
  • повреда-
  • двигател-
  • етихад-
  • етихад еъруейс-
  • etihad airways-
  • боинг 777

Полет на авиокомпания Етихад направи аварийно кацане в Абу Даби

Паника в самолета (видео) - 1

Паника възникна на борда на пътнически самолет на националния авиопревозвач на Обединените Арабски Емирства, след като заради повреда в двигателя, полетът се върнал обратно на летището в Абу Даби, съобщи сайтът Gulf Business.

Пилотите на полет EY450 на "Етихад Еъруейс" (Etihad Airways) били принудени да обърнат и да извършат аварийно кацане в столицата на ОАЕ само 30 минути след излитането си. 

Боинг 777 така и не стигнал до крайната си точка — Сидни, Австралия, защото 32 минути след първоначалното си излитане се приземил благополучно на международното летище в Абу Даби.

"Пилотите и екипажът са извършили всички необходими процедури, свързани с извънредни ситуации преди кацане. Екипажът е похвален за спокойствието и професионализма, които са проявили по време на инцидента и това е гарантирало безопасността на всички наши гости", се казва изявление на "Етихад Еъруейс".

Но макар от авиокомпанията да са твърдо убедени, че аварийното кацане е минало като по учебник, а пътниците и екипажа са запазили изключително спокойствие на духа, видео доказва обратното.

Писъци и плач могат да бъдат чути във видеозаписа, заснет от един от пътниците на авариралия самолет, докато той се приземява.

Самолетът е бил изпратен на технически преглед, а 329 пътници на борда са получили билети за по-късни полети.

По време на инцидента всички пристигащи и заминаващи полета на международното летище в Абу Даби са били временно спрени, за да бъде проверена пистата за отломки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА