Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 14:09 976 2

Либия продължава да ликува

  • либия-
  • кадафи
Либия продължава да ликува - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Празненствата за освобождението на Либия продължават с пълна сила. От вчера либийците празнуват официалното отхвърляне на режима на Муамар Кадафи, но им предстои много важна задача – да задействат демократичния процес и да обезоръжат бунтовниците на революцията, предаде Евронюз. Преходната власт призова за единство и толерантност.

Много анализатори се опасяват, че в Преходния национален съвет няма достатъчно единство и съгласие за промените, които трябва да се случат в Либия.

В Мирсата продължават опашките на желаещите да видят мъртвото тяло на либийски диктатор и сина му Мутасим.

Действащият президент Мустафа Абдул Джалил обяви, че шериатът ще е основен източник на законите в нова Либия. Формулировката може да бъде изтълкувана двузначно. Същото заяви и сваления египетски лидер Хосни Мурабак, когато пое властта.

Либия е най-консервативната страна в Северна Африка. Продажбата на алкохол там е забранена. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страник

    0 0 Отговор
    Защо, си мисля че ще имаме нов ИРАН.
  • 2 nepoznat

    0 0 Отговор
    prav si..toz fanatizam nese kontrolira lesno