28 Октомври, 2016 12:57 2 296 3

Унгария готова да съди ЕС

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес

Виктор Обран отново отхвърли задължителните квоти за бежанци

Унгария е готова да съди Европейската комисия заради плановете за въвеждане на задължителни квоти за бежанците в ЕС. Това беше заявено от унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от „Ройтерс“.

Орбан заяви, че неговото правителство ще се позове на скорошния референдум в страната, в който огромното мнозинство от хората гласуваха срещу квотите. Липсата на достатъчна активност попречи референдумът да стане правно обвързващ.

„Ще има сериозен правен дебат за това, дали една страна може да бъде принудена да приема чужди граждани против волята си. Това ще бъде голяма битка. За нея ние се нуждаем от изменение на конституцията“, заяви Орбан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Роска, от къде разбрахте, че Виктор Орбан е Обран?
  • 2 GO ORBAN

    0 0 Отговор
    GO, ORBAN!!!!!
  • 3 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    Брабо на унгарците. Не се надупват лесно като нас.
Новини по държави: