Last news in Fakti

26 Октомври, 2011 14:27 1 927 0

Газ и арести за протестиращи в САЩ

  • сащ-
  • окупирай
Газ и арести за протестиращи в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестите срещу Уол Стрийт и дивия капитализъм изригнаха с нова сила в САЩ. Стигна се до сблъсъци с полицията в щатите Калифорния и Джорджия. Хората недоволстват от алчността на големите корпорации, злоупотребата с власт, безработицата и неравното разпределение на богатството. Протестната вълна, наречена „Окупирай“, се пренесе и в Европа.

В Оукланд органите на реда си послужиха със сълзотворен газ срещу демонстрантите, които хвърляли по тях боя и други предмети, предаде Си Ен Ен. Около 500 души се събраха в центъра на града и отказаха да се разотидат. Те са формирали палаткови лагери в няколко части на града, включително и в парка.

Според полицията те били арена на няколко сбивания, а от кметството твърдят, че тези „къмпинги“ са опасни и с лоша хигиена, допълва Ройтерс. Над 85 души са арестувани.

Арести е имало и в центъра на Атланта.

Протестите започнаха от Ню Йорк, където стотици са арестувани. Миналата седмица в Чикаго полицията арестува 130 души при поредна стачка.
 

Вижте крутите мерки на полицията в Оукланд

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА