Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 17:13 1 459 0

Великобритания продължава с Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • тереза мей

Тереза Мей иска желаните на британците да бъде спазено

Великобритания продължава с Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

„Продължаваме с Brexit”. Това заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от Би Би Си.

Това става дни, след като едно от висшите съдилища във Великобритания отсъди, че Мей не може сама да започне преговорите за излизането на страната от ЕС. Сега парламентът ще трябва да гласува, дали да бъде активиран Член 50 от Лисабонския договор.

Мей призова депутати да си спомнят резултатите от референдума през юни, в който 51% от британци избраха страната им да излезе от ЕС.

Бившият лидер на британските националисти Найджъл Фараж вече заплаши с протести, ако правителството отхвърли започването на преговори за Brexit.

“Мнозинството от британците гласуваха за излизане на страната от ЕС. Сега правителството трябва да се справи с това. Искам да съм сигурна, че ще можем да направим най-добрата възможна сделка с ЕС. Ние ще сме една самоуверена нация, заемаща своето място в света. Великобритания ще търси връзки с другите страни в света. Трябва да запазим своето място на горда държава“, заяви Мей. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: