Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 08:54 1 247 2

Чикаго легализира марихуаната

  • марихуана-
  • легализация

Пушачите на марихуана в Чикаго може да спрат да се плашат от полицията.

Няколко общински съветници заявиха, че смятат да въведат местен закон, който ще позволи притежанието на малки количества марихуана, за да се намалят разходите и да се освободи полицията за справяне с по-сериозни престъпления.

Чикагската полиция арестува 23 хиляди души годишно за притежание на наркотика. Това е провинение, което се наказва с до 6 месеца затвор, глоба от 1500 долара и се вписва в досието.

Според новия закон, който може да бъде въведен следващата седмица, притежаването на под 10 грама марихуана вместо това ще се наказва с глоба от 200 долара и до 10 часа общественополезен труд.

11 щата в САЩ вече разрешиха притежаването на малки количества марихуана, а 18 щата разрешават употребата й за медицински цели.

Всяка година прилагането на законите срещу "тревата" струва 10 милиарда на данъкоплатците в САЩ и води до ареста на 853 хиляди души. Комисар Джон Фричи заяви, че предложението има смисъл, защото полицията "има нужда от ресурсите си другаде".

 

Информацията е на БГНЕС/АФП


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kmeta na NETA

    0 1 Отговор
    Време е и тук да помислят за същото ... :)
  • 2 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    i tuka mnogo hora pu6at... no nz dali e redno :( poneje v holandiq e palen razvrat i narkomaniq,,,,