8 Ноември, 2016 20:30 1 952 2

Не работя за Русия и не манипулирам вота в САЩ

  • джулиан асандж-
  • wikilieaks-
  • избори

Асандж твърди, че WikiLeaks ще публикува и материали за Доналд Тръмп

Не работя за Русия и не манипулирам вота в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж заяви, че никога не се е опитвал да влияе на президентските избори в САЩ с публикуването на хакнати имейли от предизборния щаб на Хилари Клинтън, предаде ДПА.

В публикувано изявление Асандж отрече да се опитва да подкрепя кандидатa на Зелената партия Джил Стайн. Сред целите му не е и отмъщение за хвърлянето в затвора на бившия анализатор от американското разузнаване Челси Манинг. Последният получи присъда от 35 години затвор за предаване на поверителни документи от правителството на САЩ на Уикилийкс.

Асандж заяви, че WikiLeaks ще публикуват и материали за кандидата на републиканците Доналд Тръмп, ако получи такива и сметне, че имат стойност. По думите му до момента това не се е случило.

Асандж отрече да е бил манипулиран от Русия при публикуването на касаещи Клинтън имейли. "Когато не изричаше явни лъжи, лагерът на Клинтън препращаше към анонимни източници или неясни спекулативни изявления на разузнаването, за да внуши някакво подчинение на Русия. Лагерът на Клинтън бе неспособен да предостави доказателство за това по простата причина, че такова няма", заяви Асандж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    "публикуваt" е много яка българска дума :)
    Ползването на spell check (проверка на правописа) е полезно.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Естествено че ще публикува и срещу Тръмп разни "неща" тоя Асандж...Но САМО АКО ПОЛУЧИ ТАКИВА И ...АКО ИМАТ СТОЙНОСТ!!!Но най -вече-СЛЕД ИЗБОРИТЕ:)До тогава обаче-ТОЙ НЕ РАБОТИ ЗА РУСИЯ.АМА ИЗОБЩО!
Новини по държави: