1 Декември, 2016 01:45 3 659 4

30 долара за бутилка чист въздух... в Китай

  • китай-
  • въздух-
  • чист въздух-
  • бутилиран-
  • смог-
  • замърсяване

Чистият, богат на кислород новозеландски въздух се продават в интернет, като на пазара се предлагат и по-евтини алтернативи от други региони

30 долара за бутилка чист въздух... в Китай - 1

Замърсяването на въздуха в Китай е достигнало толкова високи нива, че жителите на страната вече не могат да дишат спокойно, като голяма част от тях, освен с всеобщия дискомфорт, се сблъскват и с редица здравословни проблеми като астма, бронхит, алергии, сърдечна и белодробна недостатъчност.

За да подишат малко чист въздух, китайците са готови да плащат десетки долари.

Бутилки от 7,7 литра чист, богат на кислород и без замърсители, ръчно опакован новозеландски въздух, се предлагат на цена от 30 долара, а цената за едно вдишване е 17 цента, пише изданието The South China Morning Post.

Бутилките чист въздух, съдържащи 180 вдишвания, се предлагат от няколко онлайн търговци на дребно, като в цената им е включена и дихателна маска.

30 долара за бутилка чист въздух... в Китай

Продажбата на тази стока изглежда е на път да се превърне в изключително процъфтяващ и доходоносен бизнес тази зима, след като властите в страната обявиха, че смогът, който се стеле над страната може да стане много опасен, особено в северните райони, съобщава Beijing Youth Daily.

Освен висококачествения въздух от Нова Зеландия, търговците предлагат и въздух от Канада, който е значително по-евтин — 16 долага. Има и трети вариант, който идва от крайбрежния китайски град Вейхай, в източната провинция Шандонг. Този местен слабо замърсен въздух се предлага на цена от 70 цента. Търговците на чист въздух са предвидили отстъпки за жителите на най-замърсените райони на Китай.

30 долара за бутилка чист въздух... в Китай


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОСВЕН ПЛЕВЕЛИТЕ ИЗГОРИХА И КЪЩАТА

    3 1 Отговор
    ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ ЧЕТОХ НАУЧНО ФАНТАСТИЧЕН РОМАН КЪДЕТО ЗА ДА ДИШАШ СИ ПЛАЩАШ.ДАЛИ НЕ БЕШЕ ОТ МАЙКЪЛ КРАЙТЪН НАПРАУ ЗАБРАВИХ.Ш....НИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЗБЪДНАХА И НАЙ МРАЧНИТЕ ПРОГНОЗИ И НЕМИСЛИМОТО СЕ СЛУЧИ И СЛУЧВА.

    Коментиран от #4

  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    Ами да, ще започваме да си ходим с кислородни маски и ще продължаваме да твърдим че няма проблем. След това ще сложим и пречиствателни устройства за домовете ни и ще си казваме че такива са нещата и нищо не може да се направи.
  • 3 Байгань

    2 0 Отговор
    Това го даваха в Анимацията преди 4 г даже Анимацията се казва Lorax , значи Американците казват Китайците го правят браво
  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОСВЕН ПЛЕВЕЛИТЕ ИЗГОРИХА И КЪЩАТА":

    Дори и войни за прясна вода ще има.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания