Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 14:55 1 112 1

Натискът в Гърция за предсрочни избори се засилва

  • гърция-
  • избори-
  • папандреу
Натискът в Гърция за предсрочни избори се засилва - 1
Премиерът Георгиос Папандреу е изправен пред политическо предизвикателство. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водеща гръцка депутатка от управляващата партия ПАСОК - Васо Папандреу се противопостави на предложението за провеждане на референдум и призова за правителство на националното единство и предсрочни избори.

„Призовавам президента на републиката да свика политическите лидери с цел формиране на правителство на националното единство, което да пази спасителния пакет от 27 октомври и веднага след това да проведе избори", заяви депутатката Васо Папандреу.

Междувременно друг депутат от ПАСОК Милена Апостолаки напусна парламентарната група. По този начин мнозинството на Георгиос Папандреу остана да се крепи на два мандата от 152 души от общо 300-местния парламент.

Гръцкият опозиционен лидер Андонис Самарас отхвърли призива на правителството за референдум и призова вместо това да се проведат предсрочни парламентарни избори.

„Изборите са национална необходимост", настоя консервативният лидер, след като се срещна с президента Каролос Папуляс.

Призивът на премиера за референдум излага на риск членството на страната в Европейския съюз, предупреди Самарас.

Нова демокрация е твърдо решена да избягва всички подобни "опортюнистични експерименти", подчерта още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Още в началото на гръцката криза трябваше Гърция да беше извадена от Еврозоната, вместо да се наливат милиарди евро в нея!
    И да беше заменена с България, която както казва Мони, е остров на финансова стабилност :)
    Да, аз наистина мисля, че едно такова решение би било правилно и заслужено - и спрямо неблаогдарната и лъжлива Гърция, и спрямо финансово дисциплинираната и коректна България.