Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 12:04 6 566 2

Красива социалистка изостави Папандреу

  • ева кайли-
  • кайли-
  • папандреу

ПАСОК губи мнозинство в парламента. Гръцкият премиер Георгиос Папандреу попадна под засилващ се „приятелски огън“ от партийните си другари

Красива социалистка изостави Папандреу - 1
Ева Кайли минава за младата надежда на ПАСОК. Снимка: Фейсбук

Премиерът на Гърция Георгиос Папандреу е заплашен още в петък да падне от власт, отбелязват гръцките медии.

Часове след инфарктна среща с френския президент Никола Саркози, германския канцлер Ангела Меркел и шефа на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард Папандреу се изправи пред бунт в кабинета и парламентарната група на ПАСОК срещу идеята му да постави на референдум спасителния план на ЕС за икономиката.

В типичен за класическите гръцки трагедии стил, Папандреу беше изоставен от две депутатки. Младата надежда на левицата Ева Кайли и нейната колежка Елена Панарити обявиха, че няма да подкрепят ПАСОК на петъчното гласуване в парламента на референдума.

Една от най-красивите депутатки от управляващото мнозинство Ева Кайли обяви на своята страница във Фейсбук, че напуска парламентарната група и няма да подкрепи идеята за референдум в гръцкия парламент.

Идеята за допитване до народа поставя под заплаха европейското развитие на Гърция, което аз не мога да подкрепя, аргументира се Ева Кайли. Тя се осмели дори и да поиска предсрочни избори, зад което застана и опозиционната дясна Нова демокрация.

Против допитването се обяви и харизматичната за ПАСОК депутатката Васо Папандреу. Тя призова всички партии да съставят широко правителство.

Васо Папандреу повтори предложението си за създаване на правителство на националното спасение, което да се справи със ситуацията през следващите няколко месеца и след това да последват избори.

Според публикации в медиите след вицепремиера и министър на финансите Евангелос Венизелос и министъра на развитието Михалис Хрисохоидис още трима техни колеги в кабинета са се противопоставили на идеята за референдум.

Водещите депутати на социалистите в парламента вече са провели серия от консултации, за да обсъдят промени в ръководството на групата на ПАСОК.

Междувременно изтече информация, че правителството се събира на заседание по обяд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 марфа

    0 0 Отговор
    На "Акропола" колко му е квадратния метър???200-300Е мога ли взе малко.....???
  • 2 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Къде такива социалистки у нас...