Last news in Fakti

25 Декември, 2016 08:50 1 926 8

Полша въоръжава свои изтребители с US крилати ракети

  • крилати ракети-
  • полша-
  • сащ-
  • изтребители-
  • ф-16-
  • ракети-
  • сделка

Полша ще закупи от САЩ три вида ракети

Полша въоръжава свои изтребители с US крилати ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Полша въоръжава свои изтребители Ф-16 с крилати ракети, съобщи UPI, позовавайки се на полското военно министерство. Ведомството е подписало споразумение със САЩ за закупуването на американски крилати ракети.

Представители на полското военно министерство и американски военнослужещи са провели среща в Пентагона, за да уточнят детайлите по сделката.

Съгласно условията на споразумението Вашингтон ще достави на Варшава три типа ракети: AIM-9X (ракета въздух-въздух); AIM-120 AMRAAM (ракета въздух-въздух със среден обсег); AGM-158B (крилата ракета с голям обсег на действие).

Придобивките ще струват на Полша близо 200 милиона долара. Изтребители Ф-16 от военновъздушните сили на страната ще бъдат въоръжени с ракетите.

От полското военно министерство подчертаха, че продажбата на американски ракети на друга страна трябва да бъде одобрено от Конгреса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 5 Отговор
    Американците продължават да дразнят Русия, като въоръжат полските изтребители с техни ракети. Защо трябва да се въоръжават? Никой няма намерение да ги напада. Атентатите се правят от други и с тези ракети не биха ги предотвратили.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    А защо не попиташ руснаците защо продължават да дразнят Света със ДОПЪЛНИТЕЛНО УДАРНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА АТОМНИТЕ СИ БОМБИ,след като ВЕЧЕ ИМАТ 7300 БРОЯ?И също им кажи че никой няма намерение да ги напада.

    Коментиран от #3

  • 3 Лафчи

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ставаш и лягаш, цвилиш с думите Русия, руснаците и Путин! Това е за лекуване. Естественно, че големите няма да се нападнат директно, всеки иска да омаломощи другия по косвен начин, такъв е закона на джунглата. И САЩ успяха първия път. Но от позицията на яслата в конюшната естественно, ча няма как да ги разбираш тези неща. Разбра се, че поляците ще се въоръжават с ракети от съюзника си, в НАТО са, пък и ние ама нащо не се види. Виждам само кон впрегнат пред старо БМВ, който цвили-моите прадеди с армията на Наполеон са достигнали Москва! Хубаво, само, че на връщане твоите прадеди са били изядени или затрупани в снега, като във фризер. Успокой топката и фобиите си, пийни едно питие, щипни някое гадже по задника, сложи си една фланелка с надпис-мразя всичко руско и си живей живота! Повярвай, има много хора, които со по-добре от теб. И в материално състояние, и в психическо такова!

    Коментиран от #6

  • 4 Диди

    3 5 Отговор
    Честита Коледа.Желая ви да сте живи,здрави и щастливи.Да живеем в мир.

    Всяка държава трябва да се грижи за сигурноста на народа си.В случая Полша има право да се въоръжи,за да пази границите си.На Русия не може да се вярва,света загуби доверието в тях.Преди дни освободиха Алепо,изведоха всички в Идлиб,и сега ще започне другата фаза,бомбандирането на Идлиб.Тази война ще продължи,защото е комплицирана.

    Коментиран от #5

  • 5 tapanar4o

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    А соред теб на американците ли може да се вярва?Та те неможаха една болница или друг обществен обект да не уцелят,уж грешка в координатите,после едно надменно и сухо извинение и пак руснаците виновни че дали подправени координати на царевичарите.Айде да видим как царевичаря се държи със истинските притежатели на Америка и после да коментираме кой и дали заслужава доверие.
  • 6 onq s konq

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Лафчи":

    От първата до последната дума на писаното ти мога да го адресирам с ОБРАТЕН ЗНАК ДО ТЕБ,като ще заменя само Русия със САЩ и Путин с Обама.Естествено изказа ти за ясли и конюшни ще бъде съкратен,за БМВ пък да не говорим.И е казано:"Когато фактите говорят и боговете мълчат,но тъй като ти си лумпен се ползваш с имунитет.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Лафчи

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Предполагам,че ще потвърдиш мнението си с мои думи. Примерно колко лош е Обама, колко са гадни американците и тем подобни? Можеш ли или не? Знам,че не можеш! Явно не можеш много други работи, дано гаджетата ти не са на моето мнение! Цитираш дума,която е вкарана в потреба от Карл Маркс, позна ли коя е? Сигурно не! Нищо, толкова са ти възможностите.
  • 8 Лафчи

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    А за БМВ-тата,
    моето е Е90 330i, а твоята барака беше?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания