Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 11:52 911 1

Саркози: Нетаняху е лъжец

  • никола саркози-
  • барак обама-
  • бенямин нетаняху-
  • палестинска автономия

Обама се жалва, че трябва все ден да се справя с него

Френският президент Никола Саркози е нарекъл израелския премиер Бенямин Нетаняху „лъжец” по време на разговор с американския президент Барак Обама. От своя страна Обама се е оплакал, че му се налага всеки ден да се занимава с израелския министър-председател, предаде АФП.

Частният разговор между държавните глави на Франция и САЩ се е състоял по време на срещата на Г-20 във френския град Кан. Той е бил чут от редица журналисти, тъй като по погрешка е бил предаден през системата, използвана за преводи.

„Не мога да го гледам повече, той е лъжец”, е казал Саркози. „Може да ви е омръзнало от него, но аз съм принуден да се справям с него всеки ден”, е отговорил Обама по адрес на Нетаняху. 

По време на разговора американският президент е разкритикувал Саркози, че е не е предупредил САЩ за намерението на Франция да подкрепи членството на Палестина в ЮНЕСКО. Франция гласува за членството на Палестинската автономия, което тя в крайна сметка получи, но заяви миналата седмица, че ще се въздържи при гласуване за пълноправно членство в ООН, на което САЩ със сигурност ще наложат вето. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалиста

    1 0 Отговор
    Е добро утро. Сетили се французите и американците, че евреина бил лъжец. Е, че той си е евреин все пак и това за тях си е нормално да лъжат и мамят. От къде дойде първата криза ами от евреите в америка разбира се. Те я придизвикаха умишлено. А тази сегашната и тя от къде е, ами сетете се сами не е трудно.