Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 12:25 2 078 0

Проститутки и бойни петли в мексикански затвор

  • мексико-
  • затвор-
  • проститутки-
  • акапулко

Плазмени телевизори и марихуана развличат пандизчиите

По време на инспекция в мъжкия затвор в Акапулко, проверяващите са открили 19 проститутки, съобщава БиБиСи. Освен това в затвора са открити 100 плазмени телевизора, две чанти с марихуана, 100 бойни петли и два пауна. В килиите заедно с мъжете са излежавали наказанието си и жени-затворнички.

Неочакваната проверка е била направена заради прехвърлянето на затворниците в изправително заведение с по-строг режим. Както отбелязва АР, като се позовава на властите на щата Хереро, където се намира провереният затвор, затворническата управа не е успяла смислено да обясни наличието на проститутки и забранени предмети в заведението. Пауните те нарекли „домашни любимци" на затворниците.

Мексиканските затвори имат лошата слава на пренаселени места, където се шири корупция и често избухват безредици. Това не е първият случай, в който зад решетките в Мексико са открити луксозни или забранени стоки. През юли властите установиха, че лишени от свобода в щата Сонора организирали залагания, на които разигравали луксозна килия, която си били оборудвали с хладилник, климатик и DVD.

Представител на държавната комисия за защита на правата на човека наскоро осъди условията в пет затвора в мексиканския щат Гереро, сред които беше и този в Акапулко. Инспекторът предупреди, че лишените от свобода живеят по свои собствени закони и обичаи и затворническите власти почти не упражняват контрол. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА