14 Януари, 2017 09:16 923 0

По-малко загинали по пътищата на Германия

  • пътища-
  • загинали-
  • германия

Броят на загиналите при катастрофи по германските пътища през 2016 отново е спаднал

Броят на загиналите при катастрофи по германските пътища през 2016 отново е спаднал, сочи прогноза на Германския автомобилен клуб (ADAC). Според негови изчисления по пътищата са загинали около 3 280 човека, 5,2% по-малко от предходната година, информираха от Клуба. "Това би било ново историческо най-ниско ниво от началото на водене на статистика за произшествията през 1950 година."

От 1970 г. насам броят на загиналите по пътищата с едно малко изключение в началото на 90-те години непрекъснато намалявал, не на последно място благодарение на все по-добрите системи за сигурност. През 2014 г. и 2015 г. според информацията на Федералната статистическа служба също се е наблюдавало увеличение на загиналите в сравнение с предходната година - броят им се е увеличил от 3339 през 2013 г. на

3475. Ако прогнозата на ADAC е вярна, то тази година жертвите по пътищата биха били с 200 по-малко от 2015 г. Важна роля за това изиграло лошото време през пролетта. По тази причина много мотори останали в гаражите. През предишните две години дългите и хубави лета привлякоха много велосипедисти по пътищата, със съответно по-висок брой на произшествията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: