13 Януари, 2017 21:06 1 698 0

Буря бушува над Западна Европа

  • буря-
  • европа-
  • западна европа-
  • холандия-
  • франция

Дърво падна и уби жена пред децата й в Ница 

Буря бушува над Западна Европа - 1
Снимка: БТА/АР

Холандските власти по водните ресурси затвориха днес няколко големи бента, диги и шлюзове по водните пътища в страната, за да предотвратят наводнения от високите приливни вълни, надигнали се в резултат на мощната буря, разразила се над Северно море, предаде Би Би Си.

Сред затворените съоръжения е 32,5-километровият бент, който огражда Амстердам от морето.
Холандия е ниска и равна страна, голямата част от която е отвоювана от морето чрез сложни системи от хидротехнически съоръжения и винаги е изложена на риск от наводнения заради напора на високи морски води.

Мощен порив на вятър събори тази сутрин голямо дърво в Южна Франция и уби 43-годишна жена пред децата й, съобщи френската полиция, цитирана от "Франс 24". Трагедията се разиграла над един от хълмовете над град Ница на Средиземно море.

Ураганни ветрове вилняха цяла нощ и в Северна Франция. Над 50 души са ранени, но няма сериозно пострадали. Повече от 200 000 домакинства са без електричество. 210 пътници в скоростния влак "Талис" от Брюксел за Париж заседнаха с часове на пътя заради паднало дърво на релсите.
Най-засегнатите райони са Нормандия и Пикардия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА