Last news in Fakti

19 Януари, 2017 07:10 1 064 4

Китай зове за ядрено разоръжаване

  • китай-
  • разоръжаване-
  • си цзинпин

Си Цзинпон иска равенство

Китайският президент Си Цзинпин призова за ядрено разоръжаване и система за глобално управление, базирана върху равенството между държавите, съобщи "Дойче Веле".

"Ние трябва да отхвърлим доминацията на една или няколко държави. Равенството е нашето най-важно право. Ние винаги сме поставяли интересите и правата на хората над всичко.

Китай никога няма да търси хегемония или сфери на влияние. Ние ще построим нов модел на отношения със САЩ и ще заздравим партньорството си с Русия, за да търсим мир.

Климатичното споразумение в Париж е крайъгълен камък в историята, Китай ще продължи да взима мерки в тази сфера", заяви Цзинпин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    1 1 Отговор
    Браво, г-н Си! По-малко бомби, повече сигурност... Не зная дали други споделят Вашето виждане, от големите, но ние сме преизпълнили този план от десетилетия насам...не само нямаме и ядренна бомба, ами и ядренна централа няма да ни остане скоро от "оправящи" ни Лапачи било местни или юрокомиссарс или и двете? но ние не се отчайваме - пазим електричките от детството и вентилаторните печки. Всъщност, идеята Ви е хубавичка, но пък едва ли световните лидери бихя се заели сериозно с това? например шефовете от НАТО играят учения на дюз границите на Россия. там изплашени до смърт от това страшно явление вземат, че сериозно сде натопорчват да се въоръжават да не би докато играят ученията да се втурнат като бат Хитлер към тях? И играта е вече започната и няма как да сес пре, ако и двете страни не спрат, но гледайки предислокацията на танкове дюз на границата на Рашън, няма как руснаците да са толкова гламави,че да не се въоръжават... така, че ние ви послушахме предварително, но едрите едва ли ще го сторят...за едните е мания, а за другите защитен страх.
  • 2 Киро

    4 3 Отговор
    Специално за вас, китайченца милиарди, трябва да има ядрено оръжие, да не си и помисляте глупости, каквито мисли в момента ви минават през кратуните за китайско море и Тайван.

    Вашата паплач само с ядрено оръжие се спира!

    И руснаци и американци го знаят.
  • 3 jjij

    0 0 Отговор
    Китай иска да прецака другите - после ще им го забие изодзадзе :)
    Тея китайци са много опасни - икономиката им дръпна доста яко - голяма територия - много народ - ще запалят света рано или късно!
    Трябва да се бомбардират превантивно :)
  • 4 рибар

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ние винаги сме поставяли интересите и правата на хората над всичко.

    Е тоя жълтур изби рибата!
Новини по държави: