Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 01:59 2 342 2

Алиев назначи жена си за вицепрезидент

  • илхам алиев-
  • съпруга-
  • азербайджан

Мрхибан Алиева ще изпълнява функциите му при нужда

Алиев назначи жена си за вицепрезидент - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев назначи за първи вицепрезидент на страната своята съпруга Мерхибан Алиева, съобщи РИА Новости.

Според конституцията на Азербайджан, първият вицепрезидент поема функциите на президента, ако той не е способен да ги изпълнява.

През септември гражданите на страната гласуваха на референдум, в който увеличиха функциите на президента. Така президентският мандат беше увеличен до 8 години и беше снижена възрастта за явяване на избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Много демократично
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    В раша са по-прогресивни - ще вдигнат срока за един мандат на 80 години за да не се хабят да ходят на избори всеки 6 години. Избират си демократично Ботокс Пути и .... те така 80 години демокрация. А след туй - нов мавзолей. Като египетските пирамиди ще остане забележителност да ни се смеят на акъла.