21 Февруари, 2017 16:42 2 655 1

Най-възрастният президент в света навърши 93

  • зимбабве-
  • президент-
  • робърт мугабе

Държавният глава на Зимбабве Робърт Мугабе дори смята да се кандидатира пак

Най-възрастният президент в света навърши 93 - 1
Снимка: БТА/АР

Oгромно празненство се организира в чест на най-възрастния държавен глава в света - президентът на Зимбабве Робърт Мугабе. Днес той навършва 93 години, пише "Белфаст Телеграф"

Мугабе е начело на африканската държава от 1987-а насам, но въпреки преклонната си възраст няма намерение да сдава властта.

Управляващата партия в страната ЗАНУ-ПФ вече го определи за свой кандидат в изборите през 2018-а, а самият президент сподели, че би желал да доживее 100 години и да управлява пожизнено.

"Броят на хората, които ще разочаровам е огромен, а аз не искам да ги разочаровам", заяви Мугабе, говорейки, че народът му го обича и се притеснява, че няма достоен заместник, ако се спомине.

Мугабе е начело на управляващата партия ЗАНУ-ПФ от 1975-а. Той управлява Зимбабве от 1980 до 1987 като министър-председател след свалянето на режима на бялото малцинство. В ранните години на независимост Мугабе печели любовта на народа си, помирявайки се с бившите колонизатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЙ ЗДРАВИЯ И НАЙ БОГАТ БЪЛГАРИН!!!

    0 0 Отговор
    Евала на МУГАБЕ НА93г