Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 17:09 964 0

Втори вот на доверие за Монти

  • италия-
  • монти-
  • криза-
  • вот на доверие
Втори вот на доверие за Монти - 1
Марио Монти. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новото италианско правителство на Марио Монти получи вот на доверие от долната камара на парламента, предаде Би Би Си. 556 депутати подкрепиха технократския кабинет и антикризисната му програма срещу 61 против. Сенатът, горната камара на парламента, одобри програмата на Монти в четвъртък. Тя предвижда промени в данъците и пенсионната система.

Промените, целящи финансово оздравяване на Италия, ще се извършат в пенсионната сфера, ще се насърчава и наемането на младежи и жени на работа.Промени ще има и по отношение на данъците. Според Монти липсата на местен данък за имоти от първа класа, забранен от Берлускони, показва италианската „аномалност“. Ще бъдат затегнати и мерките срещу данъчните измами. 

Монти обяви намерението си да остане на власт и след изборите през 2013 година. Следващата седмица му предстоят срещи с лидерите на Франция и Германия Никола Саркози и Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА