Last news in Fakti

19 Март, 2017 08:25, обновена 19 Март, 2017 08:46 1 645 7

Нападателят от "Орли" бил "готов да умре за Аллах"

  • орли-
  • париж-
  • летище-
  • нападател-
  • аллах

39-годишният Зиед Бен Белгасем е бил под съдебно наблюдение

Нападателят от "Орли" бил "готов да умре за Аллах" - 1
Снимка: БТА/АР

Нападателят от парижкото летище "Орли", застрелян от френските власти, крещял, че е там, за да "умре за Аллах", научи "Ройтерс", цитирайки прокурора на Париж - Франсоа Молен.

Факти.бг припомя, че вчера (18 март) 39-годишният Зиед Бен Белгасем нападна военен патрул на второто по големина летище в парижката столица. Той бе обезвреден и застрелян. Малко по-късно френските власти поясниха, че същият мъж е стрелял по трима полицаи в предградието на Париж - Сен Дени.

Престъпникът отдавна е бил под съдебно наблюдение заради подозрения в радикални възгледи. Белгасем имал богато досие за най-различни провинения, сред които трафик на наркотици и въоръжени грабежи.

През 2009-а е осъден от три до пет години затвор за разпространение на дрога, а през 2011-а получава още пет години за въоръжени грабежи. Миналия март прави редица обири в Париж и лежи шест месеца зад решетките, но след това е освободен и поставен под съдебно наблюдение със забрана да напуска територията на Франция. Родом е от френската столица.

В дома на Белгасем е извършен обиск, при който е намерено известно количество кокаин, както и хладно оръжие. Предстои да бъде направена аутопсия на трупа му, за да се разбере дали е бил под влиянието на опиат по време на нападението на "Орли".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    11 0 Отговор
    Бил под влияние на ходжа и наркотици, което едно и също. Всички такива трябва по бърза процедура обратно в кочината откъдето са дошли.
  • 2 гост

    12 0 Отговор
    Зиед Бен Белгасем - чист французин ?
  • 3 кроко

    9 0 Отговор
    Желанието му е изпълнено, нек ся си живурка в гаджалския рвй.
  • 4 Руснака

    7 0 Отговор
    Даже не дочетох статията, правилно са го думнали. Ако ще за майка си да умира, въшка. Трепане на място за такива и за всички като него. Слагам и на вашите коментари по едно плюсче ;)
  • 5 Мразя мюсюлмани

    5 0 Отговор
    Сега е прии аллаха си брадатия с 40 жени...и охолен животтт..муахаха дано са хо надупчили като ситооо за брашноооо
  • 6 фюрера

    1 0 Отговор
    Не 40,а 70 девствени при това!Представяш ли си?Всички до един трябва да се пратят при техния Аллах,пък дано им стигнат девствениците!
  • 7 Rangelov

    1 0 Отговор
    To sigurno taka samo teatri kazva6 4e za alla v novinite i krai nqma po golqmo gulpost i ne znsm kade otiva sveta
Новини по държави: