Last news in Fakti

21 Март, 2017 17:00 796 1

Европейският съвет се събира извънредно заради Brexit

  • ес-
  • събира-
  • великобритания

Срещата е планирана за 29-ти април

Лидерите на 27-те държави от ЕС са поканени на извънредна среща на върха в Брюксел на 29-и април, за да се споразумеят за бъдещите преговори с Великобритания по нейното напускане, съобщи БНР. Това съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск:

С оглед на съобщеното вчера в Лондон, искам да ви информирам, че свиквам среща на върха в събота – 29-и април, за одобряване на ръководните принципи в преговорите по Брекзит. Лично аз бих искал Обединеното кралство да не беше избирало да напусне ЕС. Но сега трябва да се постараем напускането да стане възможно по-безболезнено за Съюза. Основният ни приоритет ще бъде да установим колкото се може повече яснота и сигурност за нашите граждани, фирми и държави-членки, които са негативно засегнати от Брекзит.

Доналд Туск вече заяви ден по-рано, че копие от проекта, съдържащ преговорните позиции на ЕС, ще бъде изпратен на 27-те страни - членки в рамките на 48 часа, след като Великобритания уведоми официално Брюксел за стартиране на член 50 от Лисабонския договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    2 1 Отговор
    НЕ СЪЖАЛЯВАЙТЕ. ТРИ ДЪРЖАВИ НЯМАТ МЯСТО В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ - РУСИЯ, ТУРЦИЯ И АНГЛИЯ. И ТРИТЕ СЕ СЕТИХА, ЧЕ БИЛИ НЯКОГА ИМПЕРИИ И РЕШИХА ДА СЕ КОНСЕРВИРАТ КАТО ТАКИВА.
    НО КОНСЕРВИТЕ С ВРЕМЕТО СЕ РАЗВАЛЯТ.
Новини по държави: