Last news in Fakti

26 Март, 2017 19:11 1 056 1

Най-важното за Европа според Меркел

  • меркел-
  • ес-
  • позиция
Най-важното за Европа според Меркел - 1
Снимка: АР/БТА

Първостепенна задача на Европейския Съюз (ЕС) е свободното предвижване на хора, задълбочаване на сътрудничеството на страните членки в сферата на отбраната и подобряване на икономическия и социален климат в Еврозоната. Мнението е на германския канцлер Ангела Меркел, дадено в интервю за телевизионния канал ARD.

„Предизвикателствата, които възникнаха в следствие на мигрантската криза, показаха колко бързо се възстановява пограничният контрол и колко бързо хората стигат до мисълта, че е възможно да се наложи изграждането на стени. За мен това означава, че съхраняването на свободното движение на хора, е от огромно значение”, казва Меркел.

„Второто е възможността да се работи в екип, за да се гарантира безопасността на хората. На трето място трябва да се наблегне на създаването на работни места и сигурност в социалната сфера” е мнението на германския канцлер.

На въпрос, касаещ създаването на единни въоръжени сили в ЕС, Меркел смята, че за начало „е необходимо по-тясно сътрудничество между отделните армии”. „Как ще се развива този процес, ще видим през следващите 10-20 години”, коментира канцлерът.

„Необходимо е да имаме единно мнение относно външната политика, подобно на това по отношение на Русия в контекста на Украйна”, допълва тя. В същото време, според нея, ЕС не може да изработи единна политика по отношение на взаимоотношенията си с Китай. „Но общите интереси във външната политика могат да са основата за по-нататъшно развитие в областта на военното сътрудничество”, казва Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАЗБИРАЧ

    1 0 Отговор
    ХЕР, ЗАЩО НЕ СИ ВЗЕМЕШ ПЕНСИЯТА И ДА ОСТАВИШ ВСИЧКО В РЪЦЕТЕ НА МЛАДИТЕ?!

    ТИ ДОСТАТЪЧНО БЪЛХИ И ВЪШКИ ПУСНА В ЕС!