Last news in Fakti

28 Март, 2017 19:52 1 687 4

В ЕП готови да блокират Brexit

  • европейският парламент-
  • brexit-
  • ес

От там настояват защита на европейските граждани

Европейският парламент е готов да блокира Brexit, ако Великобритания не гарантира на европейските граждани на нейна територия същите права, които те имаха до сега, съобщи „Гардиън“.

Представителят на ЕС по преговорите за излизане от ЕС Мишел Барние и други евродепутати са притеснени от датата, на която ще бъде активиран член 50 от Лисабонския договор. Това трябва да стане на 29-ти март. Те не смятат, че това трябва да бъде краен срок за свободни движение на гражданите на ЕС във Великобритания.

Това стана ясно след среща на Барние с лидери на основни групи в Европейския парламент.

Резолюцията на ЕП ще призове за "равноправно, реципрочно, симетрично и недискриминиращо" отношение към всички граждани на ЕС, докато Великобритания е страна член на общността.

Британският премиер Тереза Мей вече обяви, че ще уведоми останалите страни – членки за излизането то ЕС на 29. Уведомителните писма вече са били подготвени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    И как ще го блокират ми е много интересно???
    Тези са големи смешници.
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това трябва да стане на 29-ти март


    ЯЯЯЯ ЧЕ ТОО УТРЕ БЕ
  • 3 гост 2

    3 0 Отговор
    Докато не изтече двугодишният срок за излизане на ю.к. от ЕС, до тогава всички ЕС граждани на територията на ю.к. се ползват с всички права на ЕС граждани. Ако държавен орган ги дискриминира- да подават искове в СЕС/ Съда на ЕС/ и ако съдът установи дискриминация на основание член от ДЕС и ДФЕС, постановява решение, с което отсъжда плащане на обезщетение на ЕС гражданина.
  • 4 Angli4anin

    0 3 Отговор
    Fck off evropa nie ne sme evropeici nie sme velikiq britanci ;)))
Новини по държави: