Last news in Fakti

3 Април, 2017 13:17 2 345 4

Един за всички, всички срещу Пхенян (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • учения-
  • маневри-
  • япония-
  • сащ-
  • военни учения-
  • южна корея-
  • ядрен опит

Южна Корея, Япония и САЩ започнаха съвместни военноморски маневри 

Южна Корея, Япония и САЩ започнаха съвместни военноморски маневри. Тяхната единствена цел е противодействие срещу заплахата от стратегически ракети вода-земя, изстрелвани от севернокорейски подводници, съобщи министерството на отбраната в Сеул, цитирано от "Ройтерс".

Пхенян разработва междуконтинентални балистични ракети, способни да пренесат ядрен заряд до континенталната територия на САЩ. Северна Корея е осъществила 5 ядрени опита, два от които миналата година.

Тристранните маневри с участието на 800 военни, които ще продължат три дни, започнаха, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов сам "да уреди" севернокорейския проблем без помощта на Китай.

В началната им фаза южно от Корейския полуостров се включиха ескадрени миноносци и хеликоптери за борба с подводници, уточни министерството.

Цел на учението е "да гарантира ефикасен отговор на подводната заплаха откъм Севера и по-специално на стратегическите балистични ракети вода-земя", демонстрирайки "силната решимост на трите страни" участнички, се казва още в съобщението.

Напрежението на полуострова се засили с оглед предполагаемо ускоряване на ядрената и ракетната програма на Пхенян. Според някои експерти има вероятност в скоро време КНДР да извърши шести ядрен опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тънки сметки

    18 4 Отговор
    Северна Корея не би ударила Южна, все пак и там живеят корейци, а в техните планове със сигурност влиза обединението на двете държави. За Япония е друг въпрос, вероятността е по-голяма, но само ако японците почнат упорито да се навират между шамарите. За САЩ нямам никакво съмнение че може да отнесат някоя ядрена ракета, и без тва са го заслужили много отдавна. Но каквото и да стане, то ще бъде едва след като Китай даде разрешение за това. Ядрената програма на С. Корея е мълчаливо подкрепяна от китайците, които явно имат намерение в определен момент да я използват по някакъв начин.
  • 2 onq s konq

    5 12 Отговор
    С.Корея немедлено би ударила Южна ако не са японците и Америка.И тук говорим за чисто завладяване на чужда територия,но някои му казват "присъединяване"!А че САЩ просто няма как "да отнесе някоя ракета" е повече от ясно.Най много С.Корея да бъде изтрита от Земата още преди на запали ракетните си двигатели.Вярно е че Китай държи на корейските луди,но когато ножът опре до кокъла и се постави на карта отношенията с АМЕРИКА И ЕВРОПА,т.е. животоспасяващи китайската икономика фактори,китайският хилядолетен разум винаги ще надделее.
  • 3 Кики

    7 4 Отговор
    Първият коментар е точен, но втория е тотално некомпетентен и пристрастен! С.Корея е самотна страна, която се е свила в ъгъла като котенце, която не прави на никого лошо.Тя се бори за своето оцеляване в среда пълна с агресори, начело със САЩ. Не само Китай, а и Русия ще се застъпи за тях. Това са страни, които търсят справедливост, а не агресия и тормоз като САЩ.

    Коментиран от #4

  • 4 БАЙ ИВАН

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Що не се хванете и тримата па не идете да си живеете при котенцето. То бива червиви мозъци , ама чак толкова ....
Новини по държави: