Last news in Fakti

8 Април, 2017 09:54 4 075 28

Берлин: САЩ да се оправят сами в Сирия

  • германия-
  • сащ-
  • сирия-
  • торнадо-
  • урсула фон дер лайен-
  • ислямска държава

Германските разузнавателни самолети "Торнадо" повече няма да помагат за удари на САЩ в Сирия

Берлин: САЩ да се оправят сами в Сирия - 1

Германските разузнавателни самолети "Торнадо" повече няма да помагат за удари на САЩ в Сирия. Това обяви министърът на отбраната на Федералната република Урсула фон дер Лайен, цитирана от ДПА.

Германските самолети са имали ясно определена роля в международната антитерористична коалиция, а именно да разузнават за мисии срещу радикалната организация "Ислямска държава", каза Фон дер Лайен за местна телевизия.

Тя подчерта, че самолетите са били предназначени единствено за борба срещу ИД. Решението няма нищо общо с проблема с химическите оръжия, увери Фон дер Лайен.

Тя каза, че САЩ не са поискали германска помощ преди да нанесат ракетните си удари по сирийското военно летище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    40 11 Отговор
    Нещо да споменете за "братството" на членовете на НАТО???..Щом за такъв сериозен проблем-световен тероризъм от ИД--немогат и неискат да работят заедно,какво остава за сблъсък между някои от членовете на Алианса...ето ви доказателството че всичко е прах в очите ни с това НАТО...и че Турция ще си прави с нас каквото си поиска....
  • 2 Очо

    49 8 Отговор
    Мнгог просто,Берлин не иска да участва в поредната открита американска агресия,която няма резолюция от ООН. Това си е военно престъпление срещу суверенна държава-факт.
  • 3 Тилърсън

    39 7 Отговор
    Просто Германия не иска да излага самолетите си на руската ПВО. Толкова е ясно. Точка.
  • 4 Станислав

    12 30 Отговор
    Ето защо Европа се разпада - не желае да поема отговорност! Германците са против връщането на Асад, отхвърлят употребата на химически оръжия и въпреки всичко това веднага оставят американците сами, когато обхватът на действията се разшири. Не, че американците не могат да се справят и без Европа (достатъчно е последната да не им пречи), но е ясно видимо, защо САЩ доминират света, а Европа няма да я бъде (ще бъде превзета от сирийци, иракчани, африканци, турци, руснаци и китайци, тоест - от кой ли не...).
  • 5 Бай хой

    32 6 Отговор
    Да допълня и аз, ако сте пропуснали вчера руснаците съвсем законно затвориха небето над Сирия съгласувано със законно избраното правителство от сирийския народ. Никой не иска да пострада при извършване на престъпления против човечеството, дори и марионетнките от ЕС. Крава бойс си го турнаха чепатия сами. Сега трампи да се прави на улав че са го подвели нооо...

    Коментиран от #11

  • 6 кроко

    13 9 Отговор
    А ако САЩ поискат да ги подкрепите във военна операция срещу Сирия, ще ги подкрепите ли? Вярно че американците ще смучат парите от катарския газ, но пък е предназначен за Европа, а вие нали много искате диверсификация?!

    Коментиран от #13

  • 7 onq s konq

    1 26 Отговор
    Тоя самолет що на опашката има германско знаме а отпреде англииско?

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 да го кажем направо

    30 4 Отговор
    Значи,тук проблема е много по-дълбок и не опира само до тези въздушни удари на САЩ.Причината за тях е,че уж сирийската армия е използвала хим.оръжие.Това тепърва трябва да се доказва от меж.комисия -такъв е редът и меж.закон.Но,САЩ без никакви доказателства ,започват активни действия-при това само заради непотвърдени обвинения.Другото което е,че САЩ нанасят удари без резолюция на ООН-реално това е агресия срещу суверенна страна.И най-възмутителното е,че САЩ винаги са използвали забранени оръжия-химически и биологически...--Още след Първата Световна Война,се прикма конвенция за забраната им.А САЩ даже в Сърбия унищожаваха населението със бомби с обеднен уран..за Виетнам и Корея да не говорм-още има места където трева не расте...--та това е най-голямото лицемерие на САЩ-видиш ли,тях ги трогнала химическата атака--а самите те използват такива оръжия....
  • 10 Morgoth

    22 1 Отговор
    Това е начина по който Германия води своята политика - посланията не са директни като на Тръмп и Путин. Какво значи поведението на Германия покрай химическата атака?
    1. Германия официално застана зад САЩ и обвини Асад за химията с което каза "Ние сме лоялни към нашите партньори"
    2. Германия си изтегля самолетите от Сирия, точно когато положението може да се засере с което казва "Писна ни от вашите простотии и търпението ни се изчерпва".
  • 11 Станислав

    7 24 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Нищо законно няма в Асад, както няма нищо законно в присъствието в Сирия на Русия, на САЩ, на Турция и на всеки друг фактор (като Иран и други), различен от сирийския народ (онази част от въпросния народ, която все още не е избягала от Сирия). Асад е всичко друго, само не и сирийския народ (само тъпите диктатори си въобразяват, че са народа и че само те знаят, кое е най-доброто за всички останали). Асад си повярва, че като се пусне на руснаците - може да си запази властта (интересно над какво - една разсипана територия, вече бивша държава, която няма да се възстанови и след десетилетия, дори при идеални условия). Нищо легитимно и законно няма в Сирия в момента (още по-малко пък Асад) и сега само ще видим, дали там ще надделеят руснаците или американците (в нито един изход там сирийският народ не играе никаква роля, само се говори от негово име - говорят Асад, Ислямска държава, американците, руснаците, плюс-минус още няколко други държави).

    Коментиран от #12

  • 12 ББЮ

    28 4 Отговор

    До коментар #11 от "Станислав":

    Станиславе,има доза истина в размислите ти-но забравяш че преди година имаше избори в Сирия и народа избра пак Асад.Даже меж.наблюдатели признаха техните резултати---макар че за тези избори се премълча в"свободните и демократични" медии ,фактите са си факти...

    Коментиран от #14

  • 13 Станислав

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Сирийци, иракчани, африканци превзеха Европа (България по-малко, че тука сме голяма мизерия и даже тези не ни щат, но в някой момент и тука ще започне да прелива, като заприиждат още по-мизерните и по-малко претенциозни от пришълците). И ще продължават да прииждат. Всичко това е заради безотговорното отношение на европейските лидери - дори към самата Европа, какво да говорим за отдалечените Близък Изток, Африка и Азия. Та - не! Няма да подкрепя САЩ в операциите им в Сирия! Ще чакам ислямистките психопати от там да дойдат тук, в България и да ми резнат главата заради някаква безумна простотия.

    Коментиран от #16

  • 14 Станислав

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "ББЮ":

    В същината аз въобще нямам предвид Сирия. Сирийците сами са си виновни, че избират между диктатори и екстремисти, както ние тук сами сме си виновни, че избираме да ни управляват между кратуни, чуждодържавни марионетки, едри и дребни гешефтари. Капацитета (интелектуалния) на един народ определя и вида на кандидатите да го управляват. Аз имам предвид факта, че сега, когато изпуснахме онези региони и не желаем да се ангажираме с елиминирането на произхождащата от там заплаха за нас (под "нас" имам предвид Европа, която обаче е тръгнала към разпадане и то не само под формата на Брекзит) - Европа е обречена на страдание и изместване на коренното население. Няма как всичко около Европа да гори, но тя самата да добрува. Подобни очаквания са илюзия на наивници (да не кажа глупаци).
  • 15 стоян георгиев

    12 13 Отговор
    очаквано,меркел няма желание да сменя един диктатор с друг.тръмп се издъни яко за пореден път с тази атака в сирия.не се прави америка велика така, доналд!!!!америка е велика щото има велики съюзници и велики ценности,а всеки дето се опитва да загърби това я прави обратното на велика.
  • 16 кроко

    26 2 Отговор

    До коментар #13 от "Станислав":

    Ти какви глупости пишеш?! Дори и да подкрепиш САЩ в Сирия, нима случилото се в Афганиста и Ирак, където американците се бъркат от десетилетия, не ти е достатъчно доказателство че САЩ не ги нтересува свободата и демокрацията, а само точенето на петрол? Нима над половината бежанци не са от държави партньори на САЩ? Че са не способни да донесят стабилност с начина си на източване на колкониите си?! САЩ и ЕС не могат да оправят Сирия, Асад така или иначе има опит и допреди да му се намесят в страна, успешно си съжителстваха всякакви религии и етноси. Що да не е Асад, вкл и икономически знае какво да направи, за да задвижи и възстанови страната. А САЩ не водят борба срещу ислямистите, те водят борба срещу светските режими, така че не разчитай на тях.
  • 17 Учителя

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Това не е английско знаме а е немски кръст , необразовани юроде.

    Коментиран от #19

  • 18 Диди

    1 14 Отговор
    Hа снимката е немският флаг и немски кръст.Отблизо 7 години има война в Сирия...за какви демократични избори за Асад пишете,по време на ВОЙНА?До кога общноста трябва да търпи използването на химични оръжия?Преди година и половина,Русия каза,ме ще са справи за месеци за положението в Сирия.Резултатът го виждаме сега,както и да е...но след като Русия СЕ ГРИЖИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ,ТО ТЯ Е ЗАДЪЛЖЕНА ДА СИ ГРИЖИ И ЗАТОВА,ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЧНИ ОРЪЖИЯ.Факт е,че досега Русия налагаше вето,и ето този път също,общноста искаше да прави разтледвания,но Русия наложи вето.До кога трябва са се търпи,как убиват хора с хим,оръжия?ДО КОГА?

    Коментиран от #22

  • 19 onq s konq

    0 11 Отговор

    До коментар #17 от "Учителя":

    Е защо па кръст?Да не на погребална агенця тоя самолет?За мене си е англииското знаме!!!Вгледай се по-внимателно и ше видиш че съм праф!!!

    Коментиран от #20

  • 20 оня с магарето

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Ти му говориш ама коня си рупа ли рупа ...
  • 21 венци

    13 1 Отговор
    Русия щеше да се справи,ако не бяха краварите да й пречат и да помагат на отрочето си ИДИЛ.Ама ти виждаш само това,което ти изнася....И да напомня пак- изборите в Сирия бяха признати от международни наблюдатели....
  • 22 кроко

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Както винаги, посредствена и със смешни опити за пробутване на лъжи. Някои в ООН искаха да излезнат с декларация че осъждат Асад без да има разследване. В Турция имаше някакво мнимо раследване дали са загинал от отровен газ и то е доста спорно, имайки предвид и колко бързо се разви всичко. Русия наложи вето срещу такава декларация - без раследване да лепнем вината на Асад и после да имаме повод в ООН да прокараме декларация че ще нападаме Сирия за да може агресията да е "законна", не че и второто щеше да мине. В присъствието на международна комисия Асад се е отървал от хим. си оръжия още 2013, а Русия и САЩ са гаранти. И руските резултати се виждат, не са като на американската коалиция от 68 държави. За изборите са ти отговорили.
  • 23 Станислав

    3 3 Отговор
    И у нас американците си правят, каквото си искат (също, както и руснаците и турците), но ние не сме започнали да сечеме глави за щяло и нещяло, за разлика от ислямизираните психопати в онези райони (това ни е умното, тъпото ни е, че въобще не сме в състояние да открояваме интересите си като нация, камо ли да ги застъпваме като общество - от тук и импотентните управления, които винаги избираме и които са годни само за корупция и фалшификации). Отделно, има други места, където вместо американците се бъркат руснаците или китайците и там също не са прокопсали повече от зоните с американска намеса. Като умен (нещо, което не отричам), сигурно отбелязваш детайлите, че не определям действията на американците като добри (какво правят американци, руснаци, турци, иранци, саудитци и прочие извън Европа е по-нисък приоритет за мен, макар да се интересувам), а определям действията на европейсците като самоубийствени. Решението в споменатите от теб региони не е американското (нито руското или нечие друго - всички там търгуват с оръжие и ресурси), а скопените европейски лидери са по-загрижени в това да се разцепят (Великобритания първа поведе това хоро), вместо да изградят единна, ефективна и конкурентна европейска система (икономическа, политическа и военна). Що се отнася до Асад - единствения му опит е като тъп диктатор (не само диктатор, като Си Дзинпин, Путин и някои други подобни държачи на силни диктатури, а тъп такъв - допусна външните сили да му разсипят диктатура
  • 24 СССР

    6 0 Отговор
    Като БЪЛГАРИН СЕ ГОРДЕЯ С РУРИЯ държавата която ни освободи от турско робство!!! Бог да пази тази велика страна! А тя ще се погрижи да опази нас!!!
  • 25 URAN _ _ _

    9 0 Отговор
    Кой вярва, че не може да бъде установен произхода на използваните химикали?
    Кой вярва, че не може да бъде установен произхода на самолета?
    Кой вярва, че примитивните джихадистки души могат да направят патрон дори, а камо ли оръжия, че да поддържат военен конфликт!
    Кой от вас вярва, че съществува въвховенство на закона в демократичната част на света?
    Кой вярва, че целта на съвременното общество е добруването на човеците?
    Кой вижда развитие и надграждане в усилията за мисловнои духовно изграждане на децата ни?
    Кой от вас вярва, че истината в един конфликт е повече от една и няма как гледните точки да не са различни?
    Кой е критерия и как цензурираме "фалшивите" новини?.
    Как така гласът на професор при избори е равен на този на необразования нищо неразбиращ ром?
    Защо при максимална разрешена скорост 130 се продават коли вдигащи повече,....но глобите се вдигат на нивото на месечна заплата?
    Защо няма област в съвременното общество, зад която да стоят безкористни добронамерени стремежи?
    Защо представителите на вярата за абдикирали от официална позиция в обществото и се разграничавят от държавните политики?
    Защо липсват обединявящи фактори за европейска ( световна ) група с критична маса от хора за да изискаме и наложим за себе си промяна! ( при наличието на платформи за безпроблемна комуникация )
    Нима вярвате, че липсват общи единни критирии за разграничавяне на добро и лошо?
    Всички ние малко или много сме палячовци!
    Отлагаме нещата от днес за
  • 26 Гого

    7 0 Отговор
    На всички е ясно кой е спонсора на бунтовниците бай Американец сега си скалъпиха химическа атака както и със Садам и накрая стана едно голямо нищо царете на театъра.
  • 27 скучаещ

    6 0 Отговор
    до Станиславчо,
    А бе, Станиславчо, сине мамин,
    за да не те квалифицирам ще ти преразкажа закона на Мърфи за информираноста.
    А той гласи: Желанието ма произволно избран субект да се изкаже по произволно избран въпрос, е обратно пропорционална на компетенциите на субекта!
    ИЗВОД: активноста където и да е, не говори за компетенции, а за интереси!
  • 28 скучаещ

    6 0 Отговор
    И до коня на оня,
    коне обясни на оня, че това от пред не знаме!
    Явно оня не ги разбиратия работи, та му разкажи закона на Мърфи, който можеш да намериш тук.
Новини по държави: